Weer levensgevaarlijke situaties op Kamper Stadsbrug

Stadsbrug2

Het komt volgens de brugwachters van de Kamper stadsbrug regelmatig voor dat mensen op de brug het rode stoplicht aan hun laars lappen en door rijden met soms dwaze capriolen tot gevolg. “Mensen die vaak gebruik maken van de Stadsbrug weten dat het nog een seconde of tien duurt voordat de slagbomen dalen en gokken het gewoon.”

Het door het rode licht rijden kan een levensgevaarlijke situatie veroorzaken omdat de slagbomen van de brug automatisch dalen en de brugwachter daardoor niet kan ingrijpen. Het kan dus voorkomen dat (zoals afgelopen vrijdag een drietal fietsers)  (of zoals in het verleden al meerdere diverse malen is gebeurt) automobilisten met het hefgedeelte mee omhoog gaan.

De brugwachters vragen u dringend en met klem in de toekomst om op te letten en niet klakkeloos door het rode licht te rijden:  “Als de lichten op rood staan, rij dan alstublieft niet door rood. Dit gebeurt vaak. Nog even snel door, kan nog wel denkt men vaak. Vrijdag was het weer zover, gelukkig liep dit weer net goed af. En dan zeggen ze: ik heb geen bellen gehoord en geen rood licht gezien. Voor ons als brugwachters is dit verschrikkelijk frustrerend.” Aldus een van de brugwachters.