Lezing Topografie van de Domheid – Matthijs van Boxel waarin Kampen een prominente rol speelt

Serieus, niet grappig bedoeld, over domheid spreken, schrijven en lezen. Dat doet Matthijs van Boxel. Hij studeerde (cum laude) af op de domheid aan de Universiteit van Amsterdam. Begin april 2021 verschijnt zijn Topografie van de Domheid, waarin Kampen een prominente rol speelt.

In een livestream gaat Matthijs van Boxtel hier woensdagavond 21 april alles over zijn nieuwe boek vertellen. Waarom is uitgerekend Kampen, maar ook andere steden, provincies en landen het doelwit van spot? Ontdek het antwoord op deze vraag aan de hand van ontelbare aanstekelijke anekdotes, bijzondere illustraties en uiteraard landkaarten van alle domme steden op woensdagavond 22 april. Het Stadsarchief en Bibliotheek Kampen verzorgen in samenwerking met Kampen Online een livestream vanuit de Stadskazerne.

Meer over het werk van Matthijs van Boxel
In de jaren tachtig verschenen drie delen van De Encyclopedie van de Domheid, die stormachtig werden onthaald door de pers. De boekjes waren al snel uitverkocht. Daarna was het lange tijd stil. Van Boxsel werkte in die periode aan een definitieve theorie van de domheid. Om de ideeën voor zijn nieuwe boek uit te proberen, gaf hij meer dan honderd lezingen in het hele land voor literaire verenigingen, managers, scholieren, huisartsen enzovoort. Ook verzorgde hij een Cursus Domheid aan de Rietveld Academie in Amsterdam, aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de ENSA in Bourges. De resultaten zijn overal merkbaar.

In zijn stoomcursussen toont Matthijs van Boxsel op feestelijke wijze dat domheid de motor vormt van onze beschaving. Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen. En als u dan toch faalt, faal dan op het hoogst mogelijke niveau. Maak van domheid ook uw sterkste kant!

Aanmelden en waardebepaling achteraf
Meld je HIER  aan voor deze avond. Via e-mail ontvang je dan de link om deel te nemen. Deze online lezing is op woensdag 21 april van 19.30 tot 21.00 uur.
We doen aan waardebepaling achteraf. Na afloop van de lezing ontvangt u een mail met daarin de mogelijkheid om bij te dragen in de kosten van deze activiteit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*