donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsLinde Zandsteeg en Emma Becker winnen Kampense Voorleeswedstrijd

Linde Zandsteeg en Emma Becker winnen Kampense Voorleeswedstrijd

-

Linde Zandsteeg van basisschool Eben-Haëzer uit IJsselmuiden en Emma Becker van CBS De Wegwijzer uit Kampen hebben afgelopen woensdagen de voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen, welke plaatsvonden in de Stadskazerne. Beide winnaars zullen binnenkort Kampen vertegenwoordigen in de regionale finale op 28 februari, wederom in de Stadskazerne. En wellicht wordt één van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2024!

De 23 deelnemende kandidaten werden in twee verschillende rondes, aangemoedigd door hun supporters en spandoeken, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl de kinderen een boekenspeurtocht deden, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als verstaanbaarheid, tempo en emotie. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje van juryberaad, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henriëtta Schutte gesproken.

Linde las een fragment voor uit het boek ‘Kampioen’ van Corien Oranje. De jury vond dat Linde prachtig voorlas: ze vertelde het verhaal heel beeldend en mooi met veel inlevingsvermogen. Bovendien sprak Linde met een duidelijke stem en gaf ze een goede introductie van het boek. Emma las een fragment voor uit het boek ‘Yuna’s maan’ van Hans Hagen. De jury vond dat Emma een fijne voorleesstem had die je helemaal meevoert in het verhaal. Hans Hagen schrijft op een dichtende manier en Emma kon dat mooi overbrengen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8, waarbij kinderen in verschillende rondes tegen elkaar strijden. Het wedstrijdelement zorgt voor plezierige spanning, terwijl het enthousiasme van supporters de wedstrijd onvergetelijk maakt. Deze campagne, georganiseerd door Stichting Lezen in samenwerking met Bibliotheken, heeft als doel het (voor)leesplezier te bevorderen en wordt mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

Emma (boven) en Linde

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen