Livestream lichting IJsselkogge

Lichting IJsselkogge overal te volgen

Woensdag is de lichting van het middeleeuwse scheepswrak van de Kogge uit de vijftiende eeuw live te volgen. De livestream is vanaf 10.00 uur te zien en is een samenwerking tussen de websites van stad.kampen.nl en KampenOnline.

De lichting wordt geleid door Rijkswaterstaat en begeleid door onderwaterarcheologen. De Kogge wordt met nieuwe technieken in zijn geheel naar boven getakeld. Het scheepswrak is 20 meter lang en weegt ongeveer 50 ton. Decimeter voor decimeter zal het wrak naar boven worden gehaald. Een spannende operatie dus! De bijzondere bergingsoperatie wordt in beeld gebracht en is op deze manier voor iedereen te volgen.

Activiteiten
Rondom de lichting van de Kamper Kogge worden er vanaf ongeveer 12.00 uur activiteiten georganiseerd op de Koggewerf. Diverse ambachten worden uitgevoerd, bijvoorbeeld smeden en zeil maken. Daarnaast is het middeleeuwse vissershuisje open voor bezichtiging en is de replica van de Kamper Kogge in de haven te bezichtigen. AvonTure, de (improvisatie)toneelgroep van Ventura, gaat het publiek verrassen. En natuurlijk kun je er smullen van vers gerookte vis!

Bekijk hieronder de trailer.