zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsLogopediepraktijk ‘de Maten’ gaat verder onder nieuwe naam en eigenaar

Logopediepraktijk ‘de Maten’ gaat verder onder nieuwe naam en eigenaar

-

Charlotte Kikkert heeft -na ruim 11 jaar praktijkhouder te zijn geweest- sinds januari jl. het eigenaarschap overgedragen aan Elise Huesmann, voor de praktijk met als nieuwe naam: Papillon de Maten. Door de samenvoeging wordt de bestaande logopediepraktijk ‘de Maten’ uitgebreid met dyslexiezorg en specialistische jeugdhulp.


Charlotte: “Er komt een moment dat je merkt dat ‘de tijd van leven’ begrenst is. Ook komen dan vragen in je op naar wat je met de je nog gegeven tijd wellicht graag wilt doen. Op dat moment is het fijn wanneer een collega bereid is datgene wat je met veel passie en plezier hebt opgebouwd, over te nemen. Ik blijf nog wel werkzaamheden verrichten, maar ik heb nu meer tijd om te besteden aan andere belangrijke dingen in mijn leven. Extra fijn is het dan om te merken dat Elise en ik vanuit dezelfde visie willen werken. Middels de gegeven behandelingen willen we de ontwikkeling van een kind stimuleren, zoals een pop uiteindelijk een veelkleurige vlinder wordt. Uit eigen ervaring weet ik dat het heel belangrijk is dat ouders en kind zich ‘gehoord’ en ‘gezien’ voelen. Een individuele aanpak die de mogelijkheid biedt de eigen krachten te gebruiken, is dan ook heel belangrijk in elk behandeltraject.

Elise vult aan: “Nadat ik in 2018 als dyslexiebehandelaar bij Charlotte kwam werken, is het een mooie uitdaging om nu zelf verantwoordelijk te zijn voor kinderen die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen en spelling. Ik wil me blijven inzetten om kinderen op een speelse, maar effectieve wijze inzicht te geven in lezen en spelling, zodat ze vol zelfvertrouwen groeien in deze vaardigheden. Ouders en kinderen blijven mij tegenkomen als logopedist en dyslexiebehandelaar. Als praktijk kunnen we ook onderzoek en behandeling blijven bieden naar bijv. ADHD en faalangst. Charlotte blijft werkzaam en kan haar ruime ervaring met ons en mij blijven delen. En sinds begin 2023 is ons team ook uitgebreid met een creatief therapeut, waardoor we nog meer expertise in huis hebben.”

Ouders kunnen bij ons terecht met hulpvragen over spraak, taal, stem, mondgewoonten, dyslexie, gedrag, concentratie, gedragsproblemen en vragen over opvoeding. Ook kan binnen de praktijk bijvoorbeeld onderzoek naar IQ en/of verder psychodiagnostisch onderzoek gedaan worden bij een vermoeden van ADHD/ASS enz.


Papillon de Maten is gevestigd aan Tosca 14 in Kampen en alle werkdagen bereikbaar. Er wordt gestreefd naar minimale wachttijden. Vergoede zorg wordt geboden aan alle kinderen tot 18 jaar woonachtig in de regio IJsselland (o.a. gemeente Kampen, Zwolle, Zwartewaterland, Steenwijkerland enz.), op verwijzing van een arts of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Meer informatie is te vinden op www.papillondematen.nl

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen