Lokale aanbieders pakken huishoudelijke hulp op

Om ervoor te zorgen dat de zorg in Kampen wordt gecontinueerd wil het college van burgemeester en wethouders de bestaande thuishulpaanbieders in Kampen de kans geven de dienstverlening van de huidige cliënten van TSN over te nemen. In Kampen gaat het om zo’n 260 huishoudens waar TSN-medewerkers actief zijn.

Voor de TSN werknemers is het een drama, zij zullen hoogstwaarschijnlijk op zoek moeten naar (ander) werk, maar ook de mensen die aangewezen zijn op thuishulp (HH1 en HH2) moet z.s.m. overstappen op andere bestaande thuishulpaanbieders.

IkZijnWij is een van die bestaande thuishulpaanbieders. Jennieke Dorgelo – Directrice en adviseur van IkZijnWij: “Inwoners die tot 1 juli 2015 gebruik maakten van van huishoudelijke hulp via de gemeente Kampen kunnen overstappen naar IkZijnwij. Met de tegemoetkoming die men van de gemeente Kampen krijgt zijn wij een van de goedkoopste aanbieders van thuiszorg. Doordat IkZijnWij een kleinschalige organisatie is kunnen wij de kosten laag houden en een scherp tarief hanteren.”

logo IkZijnWijOp de vraag wat IkZijnWij kan aanbieden en waarom men nou juist voor IkZijnwij zou moeten kiezen is Jennieke overduidelijk: “We brengen samen met de cliënt in kaart wat er moet gebeuren, het zijn juist de wensen van de cliënt die bij ons centraal staan. Je ziet ook vaak dat ouderen het maar wat prettig vinden als ze gewoon een bekend gezicht over de vloer krijgen, we streven er dan ook naar om een vaste medewerker te koppelen aan de zorgvrager”

Huishoudelijke Hulp1
Mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken in de huishouding kunnen dus IkZijnWij inschakelen voor huishoudelijke hulp. De kundige medewerkers ruimen op, maken schoon en doen de was. Zodat u weer kunt genieten van een schone badkamer, gedweilde vloer en opgeruimde kast.

Huishoudelijke hulp 2
“Sommige cliënten kunnen de regie niet (meer) voeren over hun eigen huishouding bijvoorbeeld door dementie of een geestelijke handicap. Zij kunnen in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp 2. Dit houdt in dat onze verzorgenden ook de wat zwaardere huishoudelijke taken op zich nemen. Naast de standaard taken, signaleren zij bijvoorbeeld ook veranderde omstandigheden in gezondheidssituaties.” aldus Dorgelo. Voor deze maatwerkvoorziening is een indicatie nodig van de gemeente Kampen.

Heeft u al een indicatie en wilt u gebruik maken van de huishoudelijke hulp? Stap dan over en meldt u aan.

IkZijnWij
Meeuwenplein 5
8261WB Kampen
Tel: 038-7370250

www.ikzijnwij.nl