‘Ik loop op water en fruit de hele avondvierdaagse uit’

 

avond4daagse

Jongeren Op Gezond Gewicht Kampen roept kinderen op om de avondvierdaagse op water en fruit te lopen. Samen met partners Vitens, Albert Heijn, Chiquita en de Koninklijke Wandel Bond Nederland zorgt JOGG Kampen voor een gezonde avondvierdaagse. Zo krijgen alle kinderen in Kampen tijdens de eerste avond een bidon en worden er op een andere avond bananen uitgedeeld.

‘Natuurlijk hopen we dat kinderen tijdens de rest van de avondvierdaagse de bidon met water vullen’, vertelt Jenneke Bos (regisseur JOGG Kampen). ‘We willen hiermee het drinken van water stimuleren. Met een gevulde bidon hebben kinderen voldoende vocht mee.’

Gezonde tussendoortjes
De maaltijden en tussendoortjes die een kind overdag binnenkrijgt zijn in principe voldoende om ‘s avonds genoeg energie te hebben om 5 kilometer te lopen. Iets eten meegeven, net na een avondmaaltijd, is dus eigenlijk niet nodig. Natuurlijk is het wel lekker, maar kies dan voor een stukje fruit of groente.

DrinkWater campagne
Jongeren Op Gezond Gewicht Kampen is afgelopen maart gestart met de DrinkWater campagne met als doel water drinken makkelijk en aantrekkelijk te maken voor de jongste inwoners van Kampen.

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken leggen een link tussen het drinken van zoete dranken en het ontstaan van overgewicht. JOGG Kampen wil daarom kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs de voordelen van drinkwater laten ontdekken. Water bevat immers geen calorieën, is goedkoop en (bijna) overal verkrijgbaar.

#Kampendrinktwater
Deel jouw Drinkwater moment tijdens de avondvierdaagse op Facebook of Twitter met #Kampendrinktwater (zorg wel dat het bericht op ‘openbaar’ staat) en maak kans op een zwemkaart voor het hele gezin bij zwembad De Steur.

Op facebook.com/joggkampen maken we de prijswinnaar bekend!