Maatregelen verbetering verkeersveiligheid N50

Ingezonden bericht

Maatregelen verbetering verkeersveiligheid N50

In de afgelopen jaren zijn er op ons Kampens grondgebied op de N50, veel ongelukken gebeurt met doden en gewonden tot gevolg. Het is een trieste aaneenschakeling van menselijk leed. Dat vinden we als ChristenUnie verschrikkelijk. Rijkswaterstaat laat nu weten om op korte termijn maatregelen te treffen.

Maatregelen
Op korte termijn zal de snelheid op de N50 tussen afslag Kampen en Kampen Zuid tijdelijk worden aangepast naar 80 km/u. Ook wordt er gewerkt aan het plaatsen van een fysieke rijbaanscheiding om frontale botsingen te voorkomen. Op de lange termijn wordt de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid definitief aangepakt door middel van een verbreding van de weg en rijbaanscheiding. Deze maatregelen worden uitgevoerd om het aantal ongevallen terug te dringen.

Overleg
Een brief van een zeer betrokken bewoner was in oktober 2021 aanleiding voor de ChristenUnie om vragen te stellen aan de verantwoordelijk wethouder Holtland over de veiligheid van de N50. De briefschrijver noemt oplossingsmogelijkheden zoals rijbaanscheidingen, verlaging van de snelheid, trajectcontrole”. Op 6 oktober 2021 stelde raadslid Harro Pruijssen van de ChristenUnie hier vragen over aan het college. De laatste maanden is er regelmatig overleg geweest met het Rijkswaterstaat. Gedeputeerde Boerman en burgemeester De Rouwe waren daar nauw bij betrokken. We zijn als ChristenUnie blij dat er nu eindelijk actie wordt ondernomen.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*