donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsMaatschappelijke stage

Maatschappelijke stage

-

CDAOnderwijs is meer dan rekenen en taal. Onderwijs gaat ook over persoonlijke ontwikkeling, vorming en maatschappelijke bewustwording. Daarom zet Gerben de Koning Gans, kandidaat-raadslid voor het CDA in Kampen, zich in voor de maatschappelijke stage.
VVD en PvdA hebben met een kille bezuiniging besloten om de financiering aan gemeenten voor de maatschappelijke stage af te schaffen. Deze bezuiniging kan het einde van de maatschappelijke stage betekenen, tenzij we in Kampen zelf beslissen om geld ter beschikking te stellen voor de maatschappelijke stage.
CDA kandidaat-raadslid Gerben de Koning Gans: “In een maatschappij die steeds individualistischer wordt, geeft de maatschappelijke stage leerlingen de mogelijkheid om hun steentje bij te dragen aan de samenleving. Belangeloos leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor onze samenleving”. Helaas ziet het kabinet niet in hoe waardevol vrijwilligerswerk door leerlingen is, terwijl scholen, ouders en leerlingen wel positief zijn over de stage. Gemiddeld 30 procent van de leerlingen blijft namelijk na de stage het vrijwilligerswerk doen.
De leerlingen die de maatschappelijke stage volgen zijn de vrijwilligers van de toekomst die we hard nodig hebben. Op initiatief van het CDJA (jongeren van het CDA) is de maatschappelijke stage ingevoerd. De afgelopen twee jaar zijn netwerken opgebouwd en zetten talloze leerlingen zich belangeloos in voor anderen. In samenwerking met bedrijven, scholen en verenigingen zet het CDA zich in Kampen dan ook in voor behoud van de maatschappelijke stage.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen