Marc Hoekstra versterkt Go-Ahead Kampen

Boegbeeld CSV Apeldoorn middenvelder stelt ervaring in dienst van ambitie Kamper club.

MarcHoekstra01CSV Apeldoorn-boegbeeld Marc Hoekstra (32) treedt toe tot de selectie van Go-Ahead Kampen. Hoekstra verruilt de Apeldoornse club voor Kampen om met zijn jarenlange ervaring een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het team. “Marc kan onze jonge jongens leiding geven en ze coachen in hun ontwikkeling. Daarnaast kan hij ons team als collectief versterken”, aldus voorzitter Arjan Knul van de technische commissie van Go-Ahead Kampen.

Bij CSV Apeldoorn speelde Marc Hoekstra meer dan driehonderd wedstrijden. In zijn rol van hardwerkende middenvelder leverde hij een belangrijke bijdrage aan de sportieve hoogtepunten van de Apeldoornse club. Zo vierde hij het kampioenschap mee in de eerste klasse en promoveerde de vereniging onder meer door zijn inbreng naar de topklasse. Afgelopen maand zwaaide CSV Apeldoorn Hoekstra uit met een warm afscheid. Hij ziet het als een uitdaging om met zijn spelerservaring in het nieuwe voetbalseizoen 2016-2017 een bijdrage te leveren aan de ambitie van Go-Ahead Kampen, dat op termijn wil uitgroeien tot een stabiele middenmoter in de hoofdklasse.

Go-Ahead Kampen maakte eerder al bekend dat de verdedigers Tanju Sahin (27) en Hussein Raza (25) de selectie komen versterken. Daarnaast komt versterking uit de eigen gelederen: de broers Daan en Bram van Enk en keeper Chiel ten Hove zijn als talentvolle jeugdspelers uit de A1 aan de selectie toegevoegd. Die bestaat voor het overgrote deel overigens uit de huidige selectie, want vrijwel alle spelers hebben bekend gemaakt komend seizoen te willen blijven. De selectie is nog niet afgerond. Met een aantal spelers is Go-Ahead Kampen nog in gesprek.