Martin de Jong stopt als voorzitter van DOS Kampen

logo_doskampen2-aNa anderhalf jaar voorzitterschap en in totaal vierenhalf jaar in het bestuur te hebben gezeten stopt Martin de Jong als voorzitter van DOS Kampen. Een gebrek aan tijd om de functie naar behoren uit te oefenen is voor hem reden om de voorzittershamer van de voetbalvereniging neer te leggen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 26 november aanstaande neemt De Jong afscheid.

Martin de Jong trad in juni 2010 toe tot het compleet nieuwe bestuur wat onder leiding van Danny van den Bos met nieuw elan aan de slag ging. De eerste jaren bekleedde De Jong de rol van secretaris en vicevoorzitter. In 2013 nam hij de rol van voorzitter over. Ruim anderhalf jaar heeft hij deze functie bekleed maar helaas is de combinatie van voorzitter en een eigen onderneming voor De Jong geen goede combinatie. De opstart van zijn eigen bedrijf vraagt veel tijd en aandacht en dat gaat ten koste van de aandacht voor de vereniging.

In de tijd dat Martin de Jong in het bestuur zat is er veel gerealiseerd. Op het voetbaltechnische vlak is er gekozen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de eigen talenten die er binnen de vereniging rondlopen. Op het vrijwilligersgebied zijn grote stappen gemaakt en zijn er vele nieuwe gezichten die veel voor de vereniging betekenen. Ook beleefde DOS een moeilijke periode tijdens zijn bestuursperiode. In april 2012 kwam DOS in opspraak vanwege problemen tijdens de wedstrijd tegen Zwart Wit ’63.
Natuurlijk is de aanleg van het kunstgrasveld een prachtig project om bijzonder trots op te zijn. De Jong: “De saamhorigheid die in die tijd ontstond is bijzonder noemenswaardig. In relatief korte tijd moest er veel gebeuren en dan zie je waar de Dossers toe in staat zijn.”

Op dit moment is het bestuur op zoek naar een geschikte opvolger. DOS Kampen verdient een voorzitter die de ingezette koers verder uit kan zetten en de vereniging stevig neer kan zetten voor de toekomst. Martin is zelf zeker nog wel te vinden op sportpark De Maten: zijn beide zoons voetballen in de jeugd van DOS.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*