Mast Kamper kogge maakt luchtreis

kogge

Met vereende krachten en de hulp van een 35-tons kraan heeft de mast van de Kamper kogge woensdagmiddag een luchtreis gemaakt. De 22 meter hoge en bijna 3 ton zware voormalige douglasspar is van z’n voetstuk getakeld en vervolgens plat in de lengte op het schip gelegd.

Het Kamper boegbeeld reist, in deze wat kale versie, donderdag 25 juni naar Zutphen en daarna naar Doesburg via de IJssel en anders zijn de bruggen onderweg niet te nemen obstakels. Het spektakel herhaalt zich de komende weken nog maar liefst vijf keer, want voor het IJsselfestival in Zutphen komend weekend en het HanzeWaterfestival in Doesburg op 11 en 12 juli gaat de mast er weer op. Maandagavond 13 juli is de kogge weer terug in Kampen.

De Kamper kogge is een zo authentiek mogelijk evenbeeld van een handelsschip uit de veertiende eeuw. De vrijwilligers van de Stichting Kamper Kogge zetten zich op allerlei manieren in om het schip in de vaart te houden en zo een bijdrage te leveren aan de cultuurhistorie van de Hanzestad Kampen.

Meer informatie: kamper-kogge.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*