Matig spelend Kv Dos Kampen Veltman verliest in Groningen

Na 3 winstpartijen op rij wisten de korfballers van Dos Kampen deze serie niet voort te zetten tegen NIC uit Groningen. In een matig gespeelde wedstrijd gingen de Kampenaren met 25-16 onderuit!

In deze overgangsklasse waarbij alle ploegen van elkaar kunnen winnen, wordt er steeds scherpte en concentratie gevraagd van de spelers. Wanneer dat niet wordt gebracht, is een logisch verlies het gevolg.

Dos begon goed en creëerde 7 doelrijpe kansen, maar er werd helaas geen enkele benut. Aan de andere kant maakte NIC de kansen wel af en stond er na 10 minuten 10-3 op het scorebord. Een achterstand die nimmer meer goed kon worden gemaakt. De Kampenaren werden alleen maar slordiger en onrustiger in hun spel en door de vele fouten en verkeerde keuzes kon de ploeg geen vuist maken tegen de Groningers.

Ook de omzetting, door coach Michael Jongman, na de rust van de heren Lewerissa en Doorn bracht niet het gewenste resultaat, ook al leek de ploeg bij de stand van 15-11 terug te komen in de wedstrijd. Maar de ploeg uit Groningen liep uiteindelijk weg naar een eindstand van 25-16.

De volgende tegenstander is, over 2 weken, koploper Midfryslan uit Grouw, die afgelopen zaterdag verloor. Bij winst is in de deze overgangsklasse voor DOS alles nog mogelijk, al zal er wel uit een ‘ander vaatje moeten worden getapt’. Maar Dos heeft thuis laten zien dat, mede door het thuispubliek, er zomaar voor verrassingen kan worden gezorgd.

Scores: Matthijs Bastiaan 5, Nikita Brehler 3, Wesley Doorn 2, Dennis van Putten 2, Linda van Keulen 2, Daniël Lewerissa 1, Yvonne ten Hove 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*