zondag, mei 19, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsMatige pot voetbal in stadsderby KHC tegen Dos Kampen. Teams weten publiek...

Matige pot voetbal in stadsderby KHC tegen Dos Kampen. Teams weten publiek niet te vermaken.

-

KHC en Dos Kampen weten publiek niet te vermaken volgens KHC. Volgens het verslag van Dosk was het een bijzonder matige pot voetbal met optimaal resultaat. Een voetbalverslag van de twee verenigingen.

Verslag KHC
Zaterdagmiddag j.l. wederom een prachtig affiche middels een plaatselijk derby. Geplaagd door barre weersomstandigheden met veel wind wist de derby nooit het gewenste niveau te bereiken.

KHC werd ook nog geplaagd door het afhaken van de geblesseerde gangmaker Burak Alp. Opgeteld bij de andere blessures was het team van trainer Kenan Durmusoglu behoorlijk gehavend.

De wedstrijd ging dan ook slecht van start. Weinig ballen bereikten hun bestemming en verdwenen veelvuldig over de zijlijn of hoog over het doel. De 1e mogelijkheid was voor Dos Kampen, een harde inzet werd door doelman Steven Vonk tot hoekschop verwerkt. Even daarna een kans voor KHC. Leroy Knol verlengde de bal op Boaz Smits die de bal hard over het doel schoot. Daarna een aftastende fase met zeer matig voetbal. KHC speelde gegroepeerd achter de bal, en Dos Kampen kwam niet echt in de wedstrijd. KHC had dan ook een licht veldoverwicht in de 1e speelhelft.

Na de rust een beter spelend Dos Kampen dat probeerde KHC onder druk te zetten. Heel veel kansen leverde dat niet op. KHC kreeg enkele kansen in de 2e helft. Boaz Smits ging een keer op de doelman af en ook Karim Gabara had KHC op voorsprong kunnen zetten. Waarbij Gabara nog de beste kans kreeg. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op wederom een gelijkspel voor KHC. Echter Dos Kampen dacht daar anders over. Nadat een bal al van de lijn was gehaald vanuit een hoekschop, wist Dos Kampen toch de winnende treffer te maken. Met een prachtig doelpunt verzilverde Raimon Beuling de winst voor Dos Kampen. KHC probeerde het hierna nog wel even maar in de stand kwam geen verandering meer. De sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Remon Tulen uit Barneveld.

Resumerend: KHC en Dos kampen hebben het talrijke publiek niet weten te vermaken. De harde wind was van invloed op het spel, en veel viel er niet te genieten op Sportpark De Maten. Voor KHC een wedstrijd om snel te vergeten, en op naar de volgende wedstrijd.
Volgende week speelt KHC wederom een uitwedstrijd. Het speelt dan tegen koploper Quick’20 in Oldenzaal. De Tukkers gingen verrassend onderuit bij de andere buren Go Ahead Kampen dat door deze zege aansluiting krijgt bij de subtop van de 1e klasse. KHC staat nog maar 6 punten verwijderd van plaats 10 en moet oppassen niet verder af te zakken.
De wedstrijd tegen Quick’20 in Oldenzaal op Sportpark Vondersweijde begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex van Kraaij uit Puiflijk.
Man van de wedstrijd bij KHC: Durk van der Leest

Verslag DOSK

Dosk vond het een bijzonder matige pot voetbal met optimaal resultaat

De verwachtingen over het niveau van de derby vooraf waren al niet hoog. Het strijdplan van KHC voorspelbaar: Een muur bouwen rondom de eigen zestien, foutje tegenstander afwachten, scherpe counter plaatsen en als het niet anders kan puntje mee nemen naar sportpark “De Venen”. DOS moet dan maar eens het geduld kunnen blijven opbrengen om een gaatje zien te vinden. En zo geschiedde! De dwars op het veld staande harde wind maakte fatsoenlijk voetbal nog lastiger.

De eerste paar minuten waren best hoopvol. 1e minuut: Ayoub veroverde de bal op de helft van de tegenstander. Een schot van Matthijs de Blok dwong keeper Steven Vonk tot het maken van de eerste redding. 2e minuut: Boaz Smits zet over links zelf de aanval op, loopt de vijandelijke zestienmeter binnen en krijgt de bal terug. Hij neemt het ronde werktuig ineens op de slof en schiet de bal net over de goal van Justin Bruins over. Daarmee is het verhaal over de eerste helft gezegd. Punt.

De tweede helft had DOS de wind mee. Op alle vlakken. Al in de 48e minuut mocht Matthijs een corner nemen. Hij zag Nick Hendriks op de rand van het strafschopgebied ter hoogte van de eerste paal vrijstaan. De laag en strak genomen corner kwam perfect voor de voeten van Nick en zijn inzet kon vlak voor de lijn worden weggewerkt. Tien minuten later leidde een ingooi van Job ter Burg voor een kans van Allan Bakker. Hij nam de bal handig mee en creëerde zo wat ruimte rond de zestien om uit te halen. Zijn schot ging ruimschoots over. DOS hield KHC onder druk en de ploeg van vertrekkend trainer Kenan Durmuşoğlu kwam er amper meer aan te pas.

In de 70e minuut mocht Matthijs een vrije bal nemen net buiten het doelgebied van KHC. Hij krulde de bal keurig over de muur, maar ook nipt over het doel. Even later een snelle uitval van de gasten. Karim Gabara drong de zestienmeter binnen. Hij miste controle waardoor Justin, geholpen door Jochem van Putten, kan ingrijpen. Een minuut later een ongevaarlijk schot van Smits.

In de 76e minuut rommelde de zeer actieve Ayoub zich het strafschopgebied van KHC binnen. Op links zag hij Allan vrijstaan. Zijn voorzet op de doorgelopen Ayoub werd net naast gekopt. DOS had de bal snel weer in bezit en via Ayoub kwam de bal bij Matthijs. Hij zag dat Raymon Beuling de zestien in rende. Een mooie steekbal volgde. Doelman Vonk kwam zijn goal uit. Raymon nam vanuit een halve draai de bal ineens uit de lucht en krulde fraai over de doelman het doel in. DOS leek niet lang van de voorsprong te kunnen genieten. Als gevolg van slecht verdedigend werk kreeg Smits een kans, maar hij controleerde de bal in de zestien met de hand. De nadien ingetikte bal werd door de goed fluitende arbiter Remon Tulen terecht afgefloten. Diep in de extra tijd kreeg KHC nog een kansje op de gelijkmaker. Een prima schot in de verre hoek van Gabara werd door Justin gekeerd.

Een uiterst belangrijke overwinning op buurman KHC die op basis van inzet en strijd in de tweede helft werd bereikt. Verdiend of niet, soms zit het mee en soms niet. Met twee zware uitwedstrijden op het programma (volgende week SVZW en daarna in het Paasweekend de inhaalwedstrijd tegen WHC) in ieder geval bijzonder welkom.

Opstelling DOS Kampen: Justin Bruins, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Robin Mulder, Nick Hendriks (83e Lucky Akot), Raymon Beuling (83e Rick Diender), Klaas Jan Mulder, Matthijs de Blok (90e Ricardo Oostra), Ayoub Lakhloufi, Jochem van Putten, Allan Bakker.

Foto’s


Verslag Dosk door: Jan de Vries
Verslag KHC door Tjibbe van Dijk
Foto’s: Marc Maurer en John Zoeteier

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen