Meer aanbieders voor mobiel parkeren in Kampen

Vanaf 15 februari wordt het aantal aanbieders voor mobiel parkeren in Kampen uitgebreid. Op dit moment is mobiel parkeren al mogelijk via aanbieder Yellowbrick. Mobiel parkeren kan op alle parkeerplaatsen in de gemeente Kampen waar betaald parkeren geldt.

parkerenMet mobiel parkeren wordt parkeergeld betaald via de smartphone. Het is niet meer nodig om een kaartje uit de parkeerautomaat te halen. Mensen moeten vooraf een aanbieder kiezen, zich eenmalig online registreren en eventueel een app downloaden.

Voordelen mobiel parkeren

Niet wachten bij de parkeerautomaat
Geen contant geld nodig
Altijd achteraf betalen, dus nooit te veel
Nooit meer haasten omdat het parkeerticket verloopt

Hoe werkt mobiel parkeren?
Op alle parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt staat een bord met een nummer. In Kampen zijn dat de nummers 236201 tot en met 236205. Deze nummers komen overeen met het tarief en de parkeerduur. Mobiel parkeren kan via een app, door een sms te sturen of door te bellen. Bij inchecken en uitchecken moet men het nummer boven de parkeerautomaat doorgegeven. Afhankelijk van de aanbieder worden de parkeerkosten maandelijks of twee wekelijks via de bankrekening of creditcard betaald.

Aanbieders mobiel parkeren in Kampen
ANWB, My Order, Sunhill, Park-line, Parkmobile, SMSParking, Yellowbrick, MKB Brandstof, Parksen en GoSparc. Meer informatie over deze aanbieders is te vinden op www.shpv.nl.

Parkeerbeleid
De gemeente Kampen werkt aan een gastvrije, autoluwe en leefbare binnenstad. Het parkeerbeleid voor de binnenstad speelt daar een rol in. Gemeente Kampen heeft een vergunningen en ontheffingenbeleid. Voor het parkeren moet betaald worden en naar verwachting wordt dit jaar de digitalisering van het parkeerbeleid vormgegeven. Dat houdt in dat procedures voor het aanvragen en of wijzigen van vergunningen en ontheffingen online gedaan kunnen worden.

De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met Servicehuis Parkeer en Verblijfsrechten (SHPV) omdat er veel aanbieders zijn voor mobiel parkeren. Het Servicehuis Parkeren is de ondersteunende organisatie voor gemeenten bij het uitvoeren van hun parkeerbeleid.