zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsMeer kennis over omgaan met alcohol en drugs in de horeca

Meer kennis over omgaan met alcohol en drugs in de horeca

-

Kampen investeert in veilig uitgaan

Burgemeester Koelewijn reikt op maandag 16 december certificaten uit aan 50 personen die de cursus ‘Omgaan met alcohol en drugs in de horeca’, ook wel Barcode genoemd, met goed gevolg afgerond hebben. De deelnemers aan de cursus zijn medewerkers van zeventien horecagelegenheden uit Kampen inclusief portiers. Daarnaast hebben ook leden van het VOS-team van de politie en een paar medewerkers van de gemeente de cursus gevolgd.

alcohol3Incidenten met dealen en drugsgebruik, minderjarigen die alcohol bestellen. Dit zijn een paar voorbeelden van zaken die van grote invloed zijn op de sfeer en veiligheid in een horecaonderneming. “Het is belangrijk dat horecapersoneel weet hoe zij riskant gebruik tegen kan gaan en hoe zij om moet gaan met voorvallen die te maken hebben met alcohol en drugs. De cursus Barcode biedt de deelnemers hier kennis en handvatten voor. Dit bevordert het veilig en gezellig uitgaan in onze gemeente”, aldus burgemeester Koelewijn. Naast de uitreiking van de certificaten verzorgt Koelewijn 16 december ook een inleiding over het belang van Barcode.

De deelnemende horecaondernemingen hebben na afloop van de cursus het ‘Barcodeboek’ ontvangen met daarin feitelijke informatie over drugs en wet- en regelgeving. Ook bevat het boek eerste hulptips en gedragscodes. Het boek moet een vaste plek achter de bar krijgen.

De Barcode cursus is één van de acties die voortkomt uit de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan (KVU) en is ontwikkeld door het Trimbos-instituut en het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. In verschillende uitgaansgebieden in Nederland wordt Barcode uitgevoerd door regionale instellingen voor verslavingszorg en de GGD’s.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen