Meer ruimte voor evenementen in Kampen door aanpassing leges

Het college van B&W heeft besloten de bezuinigingsmaatregelen rondom de leges voor evenementenvergunningen deels ongedaan te maken. Reden hiervoor is dat het college merkt dat het volledig doorvoeren van deze maatregelen tot belemmeringen leidt bij organisatoren van evenementen. De gemeente wil haar inwoners en bedrijven juist stimuleren om evenementen te organiseren in de stad.

geld2De leges voor een evenementenvergunning worden met circa 50% verlaagd. Voor een klein evenement wordt het bedrag € 70 (was € 120), middelgroot evenement € 300 (was € 970) en een groot evenement € 1400 (was € 1940). De opbrengst aan leges voor de gemeente wordt nu € 20.000 in plaats van € 50.000.

Vanwege bezuinigingen was het college genoodzaakt om de leges in de afgelopen jaren te verhogen. Ook de kosten voor de inzet van buitendienstmedewerkers van de gemeente (afzettingen, reiniging, etc.) zouden in rekening worden gebracht. Nu is besloten om de kosten voor de inzet van de buitendienst uitsluitend in rekening te brengen als een organisator daar zelf om vraagt. De organisator heeft dus de mogelijkheid om zelf de schoonmaak en dergelijke te regelen. Als de organisator dit niet zelf wil doen, dan kan hij hiervoor een offerte bij de gemeente vragen. De inzet van mensen van de buitendienst wordt dan in rekening gebracht bij de organisator van het evenement.

De gemeenteraad buigt zich in september over dit collegebesluit.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*