Meerdere tickets voor finale van het Nederlands Kampioenschap Turnen.

(Ingezonden sport)

Afgelopen zaterdag turnden Dani Dijksta, Joshua Brink (2e divisie Pupil) en Rens Koesman (2e divisie Instap) van IJ.G.V uit IJsselmuiden hun halve finale voor het Nederlands Kampioenschap Turnen. In deze wedstrijd kon er doorstroming worden behaald naar de meerkamp finale en toestelfinales.

De heren moesten zich melden in Enschede om daar te beginnen op het onderdeel rekstok. Dani Dijkstra turnde een mooie wedstrijd op rekstok bemachtigde hij een plaats in de toestelfinale en dat herhaalde hij op de ringen. Uiteindelijk kwam Dijkstra overal tot een tiende plaats en daardoor mag hij zich ook opmaken voor de finale van de meerkamp. Joshua Brink moest even inkomen maar turnde later in de wedstijd hele mooie oefeningen wat voor hem de toestelfinales sprong, brug en rekstok opleverde met voor Joshua een persoonlijk punten record op sprong. Joshua eindigde als 15e en helaas net geen meerkamp finale voor hem.

Rens Koesman turnde een zeer nette en goede wedstrijd op alle toestellen liet hij mooie oefeningen zien, met zelf een paar nieuwe elementen in zijn wedstijd. Rens eindigde als 15e ook geen meerkamp voor hem, wel heeft Rens een ticket voor de toestelfinales Sprong in zijn zak. De meerkamp en toestelfinales vinden plaats op 25 en 26 mei in Alkmaar.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*