Wie’m op de busse in Brunnepe

Vrouwen en kinderen participeren volop bij melkbusschieten

De tweede avond van de week waarin carbidschieten aan de Noordweg wordt gedoogd, verliep ook weer met nodige spektakel en vreedzamer dan het op het eerste gezicht oogt. De traditie van carbid schieten met de melkbus is niet alleen een mannenzaak. Ook vrouwen en kinderen, al dan niet gediplomeerd, lieten vuur en donderend geraas over de Noordweg rollen.

melkbusschietenDe Woonboot was gesloten maar op de eerste avond had Stef Ekkel voor zijn café de primeur beleefd van zelf op en met de bus schieten (zie videoverwijzing onderaan). Nu stonden er twee kinderen voor het café met eigen, kleine melkbusjes onder toeziend oog van hun vader, die ook meedeed. Samen met de grote schutters aan de overkant bij de Eenvoudstraat wisselden ze elkaar af. Vorig jaar mochten enkele jeugdige carbidschutters onder begeleiding meeschieten en kregen daarvoor een carbidoorkonde uitgereikt (zie artikelverwijzing onderaan).
melkbusschietenmelkbusschieten

 

 

 

 

Tussen het vele manvolk waren ook diverse vrouwen te bespeuren. Ze deden niet onder voor het andere geslacht en schoten er lustig op los. Door de ramen van de huizen langs de Noordweg was ook een aanwonende te zien die op de bank een tijdschrift lag te lezen alsof er zich buiten geen oorlogstaferelen afspeelden. Wijkagent Jean-Louis Becker droeg vorig jaar op de melkbus Brunnepe over aan zijn opvolger (zie artikelverwijzing onderaan) maar kon het bijzondere gebeuren nog niet missen en kwam een kijkje nemen, evenals burgemeester Koelewijn bij kwam praten met de schutters en het publiek. Beide heren hadden hun melkbus echter thuis gelaten. Naomi had haar eigen melkbus wel meegenomen en zal ’m tot in Nieuwjaarsnacht nog veel gebruiken.

melkbusschietenZie ook:
Op de melkbus is Brunnepe overgedragen
Gedoogperiode melkbusschieten Brunnepe weer van start (video)


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*