woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsMER-procedure uitbreiding vliegveld Lelystad gestart

MER-procedure uitbreiding vliegveld Lelystad gestart

-

 

vliegveldlelystadHet Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft recent bekend gemaakt dat een Milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld. Deze MER wordt door Lelystad Airport gemaakt voor een luchthavenbesluit om de huidige luchthaven in Lelystad uit te breiden. Tot en met 16 september 2013 kunt u op de concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau en het MER reageren.

Het college heeft toegezegd dat de inwoners actief geïnformeerd worden over dit onderwerp. Reden hiervoor is dat de gemeente Kampen mogelijk te maken krijgt met een vliegroute over haar grondgebied. Daarom bereidt het college zelf ook een zienswijze voor.
Wethouder Treep: “De afgelopen maanden is steeds meer bekend geworden over de vliegroutes van de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Ik merk daarom dat dit onderwerp voor veel inwoners van Kampen is gaan leven. Daarom wil ons college inwoners van Kampen wijzen op de nu gestarte MER-procedure.”
Geïnteresseerden kunnen hun zienswijze kenbaar maken via een online reactieformulier. Dat kan via www.centrumpp.nl. Per post kan ook: Centrum Publieksparticipatie, Voornemen luchthavenbesluit Lelystad, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. Daarnaast kunt u zienswijzen mondeling kenbaar maken. Documenten zijn te downloaden via www.centrumpp.nl onder ‘actuele zienswijzenprocedures’, maar zijn ook in te zien in het stadhuis van Kampen.

Er kan geen bezwaar meer worden gemaakt tegen de vliegroutes, zodra die door Den Haag zijn aangewezen. Dat betekent dat vooraf in de MER-procedure meepraten feitelijk een belangrijk moment is om invloed uit te oefenen, bijvoorbeeld op de vliegroutes.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen