Eigenaar aanvallende honden mogelijk strafrechtelijk vervolgd

Tegen de eigenaar van de 2 honden die op tweede kerstdag een spelende kleuter aanvielen is alsnog proces verbaal opgemaakt, aldus een woordvoerder van de politie. Nadat 1 van zijn honden dezelfde dag al werd geëuthanaseerd, is vanmiddag de andere hond, een Cane Corso, in beslag genomen. Het is aan justitie of de man strafrechtelijk vervolgd gaat worden.

Het slachtoffer van de noodlottige gebeurtenis, een 5-jarige jongen uit Kampen, liep ernstige verwondingen op en moest dezelfde dag nog worden geopereerd. Intussen maakt hij het lichamelijk goed, maar de impact die een dergelijke gebeurtenis mentaal veroorzaakt, is zonder twijfel traumatisch te noemen.

Na verscheidene ooggetuigen te hebben gehoord, is besloten ook de tweede hond in beslag te nemen. Hij wordt ter observatie elders ondergebracht, waar hij vervolgens ook getest gaat worden. Volgens protocol zal er ter zijner tijd worden bepaald wat er met de hond gaat gebeuren. Ook de eigenaar zal verder gehoord worden om vast te stellen of hij mogelijk vervolgd zal worden.

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*