Mooi initiatief door stoere meiden uit de Maten

meiden1
Foto: Kampenonline

Zondagmiddag hebben de stoere meiden Romy en Lisanne uit de wijk De Maten in Kampen zich ingezet om hun “gele speeltuin” op te ruimen.

Op diverse plekken was het afval weer ruimschoots aanwezig. Zo lagen er diverse flyers, een oude fiets, een paraplu, de nodige chips-zakken en bierflesjes en blikjes. De fiets en de paraplu waren voor de meiden te groot om mee te nemen, maar voor de rest hebben ze de speeltuin weer netjes opgeruimd en thuis al het afval netjes in de kliko gedaan

meiden4

“We hebben zo’n actie ooit eens gezien op TV en YouTube en dachten: dat kunnen wij ook wel gaan doen. Ik vind het bijvoorbeeld heel erg dat er veel plastic in de zee drijft, en zo kan ik er toch iets aan doen. Via internet hebben we gezien en gehoord dat je eerst aan de oorzaak iets moet doen anders blijf je aan het opruimen.”  Aldus Romy

De oorzaak ligt niet aan het feit dat er te weinig vuilnisbakken staan, deze zijn ruimschoots aanwezig.. De meiden besloten dat ze zulke acties vaker gaan doen. Ze hopen daarmee een goed voorbeeld voor anderen te hebben gegeven.

Het achterlaten van het vele afval (door de veelal oudere jeugd) is voor velen een doorn in het oog.

Een boze bewoner: “Ik vind het van de zotte dat de jeugd er zo’n puinhoop van maakt. Ieder weekend laten ze zo’n puinhoop achter! Kan de de gemeente of de wijkagent hier niets aan doen?”  Op de vraag of het jeugd is uit de eigen wijk antwoord de bewoner: “Ik woon aan de rand van deze mooie wijk en zie ze in het weekend op fietsen en scooters de wijk binnenkomen en hun heil zoeken in deze mooie speeltuin. Laat ze lekker bij hun ouders in de tuin er een puinhoop van maken!”

meiden3

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*