dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsMotie "Burgernet" PVDA en Groen Links tijdens alg. beschouwingen

Motie “Burgernet” PVDA en Groen Links tijdens alg. beschouwingen

-

 

Tijdens een druk bezochte Gemeenteraadsvergadering heeft de fractie van de PVDA (tijdens het uitspreken van de algemene beschouwingen) samen met de fractie van Groen Links een motie ingediend om de gemeente Kampen alsnog mee te laten doen aan “Burgernet”.

burgernet2

Beide fracties constateren dat Kampen een van de laatste 6 gemeenten in Nederland is die nog niet deelnemen aan Burgernet, dit terwijl juist de kosten voor deelname aan Burgernet onlangs aanzienlijk zijn verlaagd ten opzichte van eerdere behandelingen, en dit juist tijdens eerdere voorstellen een van de struikelblokken bleek. Gebleken is dat ruim 1 op de 10 Burgernetacties wordt opgelost dankzij tips van deelnemers, en dat dit aantal nog steeds groeiende is. In een eerder gesprek wat Kampenonline onlangs had met Burgemeester Koelewijn sprak deze uit eerst te willen kijken op welke manier Twitter en Facebook te gebruiken zijn als burger-hulp initiatief (in plaats van Burgernet).

PVDA en Groen Links zijn van o.a. van oordeel dat Burgernet recht doet aan de missie: “Samen werken aan een veilig en leefbaar Kampen” en “Burgernet kan worden ingezet als gericht middel voor zoekacties en deelname aan burgernet een positieve bijdrage kan leveren aan burgerkracht, aan participatie van bewoners en aan de effectiviteit van de inzet van de politie”

Beide fractie verzoeken het college in het eerste kwartaal van 2014 met een voorstel te komen om aan Burgernet deel te gaan nemen.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen