Motortochten noord- en oostwaarts

Vanuit IJsselmuiden en Oldebroek op zaterdag de 30e en de 7e

De komende zaterdagen kunnen motorrijders weer hun hart ophalen met tochten die in de regio georganiseerd worden. Motorclub Iesselmuden rijdt 30 april naar Vesting Bourtagne en vanuit Luctor et Emergo in Oldebroek rijdt men 7 mei richting de Achterhoek.

motortochtDagtocht van Iesselmuden
Na de opening van het motorseizoen op twee april (zie onderaan), organiseert Motortoerclub Iesselmuden haar eerste dagtocht van het seizoen. Zaterdag 30 april is er door de toercommissie een tocht van 310km uitgezet naar de Vesting Bourtagne. Die plaats is vergelijkbaar met Elburg Vesting maar dan geheel nieuw opgebouwd zoals het ooit was. Om 8u30 vertrekt men vanaf het gebruikelijke startpunt op de Goudplezier. Toegang tot de vesting wordt betaald door de club maar consumpties zijn voor eigen rekening. Stops zijn gepland in Vlagtwedde, in Veenhuizen en bij de Weerribben waarna de motorrijders langs Kraggenburg terug toeren en men om 18u00 terug hoopt te zijn. Een kaartje en een GPX-route voor de Garmin zijn desgewenst beschikbaar.

motorrouteRit voor het goede doel van Luctor et Emergo
Geloofsgemeenschap Luctor et Emergo in Oldebroek, direct ten zuiden van Kampen, houdt zaterdag 7 mei haar jaarlijkse bazaar (zie onderaan). Als vast onderdeel van de vele activiteiten wordt er een motortocht georganiseerd waarvan de opbrengst ook naar het zendingswerk van de gemeenschap gaat. Vanaf 8u00 verzamelen de deelnemers zich bij het moderne kerkgebouw, naast het kleine monumentale oude kerkgebouw aan de Mheneweg Noord 1. Na koffie en welkom vertrekt de groep om 9u00 voor een rit van ongeveer 250km richting Achterhoek. De deelnamekosten bedragen €20 voor de bestuurder en €10 voor de passagier inclusief een warme lunch, koek en drank bij start, tussenstop en finish. Er wordt in één groep gereden volgens het 2e-man systeem met tijd voor ontspanning en kennismaking tussendoor. Aangeraden wordt om met een volle tank te verschijnen. Er zal wat benzine doorheen gaan deze zaterdagen.

motortochtZie ook:
Zaterdag twee april start het motorseizoen
Toerkalender MTC Iesselmuden
Zendingsbazaar Luctor et Emergo
Vesting Bourtagne

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*