Museum de Stadsboerderij zoekt vrijwilligers


Eeuwenlang woonden binnen de stadsgrenzen van Kampen, stadsboeren oftewel “Kamper Koeboeren”. Tot het eind van de 20e eeuw waren deze boerenbedrijven nog steeds in gebruik. Tegenwoordig herinneren alleen nog de tientallen overgebleven hooiluiken en de grote open binnenterreinen aan dit boerenverleden.

In juli 2001 is in de Groenestraat nr. 94 een voormalige stadsboerderij weer in ere hersteld. Het museum laat zien hoe boerengezinnen werkten, woonden en leefden samen met hun vee midden in de stad. Als museum willen wij het verhaal van deze unieke Kamper geschiedenis aan u laten zien. Dit jaar bestaan we 20 jaar, hopelijk kunnen wij dit jubileum ondanks de Corona-situatie later dit jaar gaan vieren.

Het museum is op zoek naar vrijwilligers, oud en jong, om ons museum ook de komende jaren weer open te kunnen stellen aan iedereen die het wil zien en beleven!

Enkele taken waarmee je als vrijwilliger ons kunt helpen:
– Het ontvangen en rondleiden van bezoekers, een aantal keren per jaar. Dit zijn zowel dagjesmensen als schoolklassen, groepen en familiereünies
(op afspraak of een dagdeel op de zaterdag als dit weer vanwege Corona mogelijk is).
– Voor schoonmaakwerkzaamheden enkele keren per jaar en het bijhouden van onze binnenplaats en kleine tuin.
– Voor het ondersteunen van het bestuur met reclame- en marketingactiviteiten en helpen met het digitaliseren van foto’s, documenten en andere
informatie voor het op te zetten digitaal archief over de Kamper Stadsboeren.
– Helpen met bijzondere jaarlijkse activiteiten zoals de Museumweek, Open Monumentendag en te organiseren lezingen.

Heb je een klik met de stad Kampen, heb je interesse in (lokale) geschiedenis en heb je een paar avonden of zaterdagen tijd en enthousiasme om vrijwilliger te zijn bij een uniek museum ?
Bel dan voor meer informatie met:

Evert Duitman 06 – 15 69 38 32
Gerrit van Roekel 06 – 10 38 78 53
www.museumdestadsboerderij.nl
www.facebook.com/museumdestadsboerderijkampen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*