Muziekkorps op Koningsdag, waarom zo vroeg?

Via whatsapp kwam er een vraag bij ons binnen. Wie weet hierop het antwoord?

“Hoi hoi..
Kunnen jullie mij wat uitleggen aub,heb het al aan veel mensen in Kampen gevraagd maar niemand heeft antwoord dan..ja weet niet…we maken dit al zolang mee maar de reden weten ze niet.
Op Koninginnedag/Koningsdag loopt om 7 uur de fanfare al door de wijken..wat is de reden hiervan?”

 


 


8 Comments

  1. Vroeger liepen de korpsen aan het eind van de mars en daar 800 uur langs diverse scholen die konden aansluiten achter de muziek richting nieuwe markt voor de aboude kinderzang
    Ik weet niet of dit de echte reden was maar sloot lekker op elkaar aan en de korpsen hadden nog diverse optreden in het land

  2. Koninginnedag begon met de reveille in (bijna) alle wijken, daarna gingen vanaf sommige scholen met muziek naar de Nieuwe Markt voor de kinderzang (aubade).

  3. Het muziekkorps kwam langs en dan kon je erachteraan lopen of hossen( in rijen heen en weer over de straat , elkaars hand vast houdend) zo ging je feestelijk hossend naar de nieuwe markt en begon de kinderzang door alle schoolklassen met hun docenten. Later werd het hossen minder en gingen velen op de fiets achter de muziek aan.
    T was altijd heel leuk kan ik mij herinneren. Deze traditie met de korpsen is er nog steeds.

  4. In alle wijken van Kampen werd de viering van Koning(s)(inne)dag begonnen met de zgn. Reveille. Muziekkorpsen wekten dan de bevolking voor de opening van het feest. Vandaar het vroege uur, oorspronkelijk 7 uur.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.