Muzikale Spel- en Dressuurdag bij de SAP

Sportieve en feestelijke dag op manege aan Zwartendijk op 18 april

Zaterdag houdt Stichting Aangepast Paardrijden ’de Zwartendijkruiters’ haar jaarlijkse Spel- en Dressuurdag. De activiteitencommissie heeft een sportief programma georganiseerd met als thema ’Muziekfeest’. Iedereen is vanaf negen uur uitgenodigd aan de Zwartendijk om de muzikale dressuurproeven te bewonderen en aan te moedigen.
Buitenles Stichting Aangepast Paardrijden 'De ZwartendijkruitersDe ruiters rijden ’s morgens in de grote rijbak een groepsdressuur op muziek. In de kleine rijbak zijn er allerlei activiteiten rondom het thema muziek. Het programma begint ’s morgens rond negen uur en duurt tot halverwege de middag. Burgemeester Koelewijn wordt verwacht, als ambassadeur van de SAP, en Hans Meijberg, directeur van prijzensponsor Vitel, zal rond twaalf uur de trekking van de loterij verrichten.

SAP ’de Zwartendijkruiters’ geeft paardrijlessen aan mensen uit Kampen en omstreken met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking. Ontspanning, recreatie en therapeutische zorg worden in de rijlessen gecombineerd. Het paardrijden heeft op de ruiters – van alle leeftijden – zowel lichamelijk als mentaal een heel positieve uitwerking. Financieel is de SAP onafhankelimuzieklogo SAPjk. Zij wordt ondersteund door het landelijke Fonds Gehandicapten Sport en door sponsors en donateurs. De SAP heeft alleen twee speciaal opgeleide en gediplomeerde instructrices als betaalde krachten in dienst. Verder draait de stichting helemaal op vrijwilligers – van bestuur, stal- en paardverzorging tot aan de begeleiding van de ruiters. Nieuwe vrijwilligers alsmede sponsoren zijn, nog meer dan voorheen, van harte welkom!

Stichting Aangepast Paardrijden ’de Zwartendijkruiters’ is zelfstandig gevestigd in het Hippisch Centrum Kampen aan de Zwartendijk 17. Er is ruime, gratis parkeergelegenheid en op de Spel- en Dressuurdag is de toegang gratis. Wel wordt een donatie zeer op prijs gesteld. Telefonisch is de SAP bereikbaar op nummer 038-3336455. Voor vragen en meer informatie over de Spel- en Dressuurdag kan men contact opnemen per e-mail op het adres SpelenDressuurdag@Zwartendijkruiters.nl. De dag belooft geen voltige maar wel heel levendige en muzikale dressuur die laat zien waartoe onze ruiters, ondanks hun beperking, toe in staat zijn. Komt dat zien!

Buitenrit Stichting Aangepast Paardrijden 'De Zwartendijkruiters'
foto: Jessica Schinkel

Website van Stichting Aangepast Paardrijden
Facebookpagina van de SAP
Website van het Fonds Gehandicapten Sport
Facebookpagina van Parapaard (onderdeel van FGS)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*