Muzikale theaterproductie over leven met PTSS in de Stadsgehoorzaal

Erik Krikke werd uitgezonden naar Afghanistan. Na terugkomst werd PTSS, posttraumatische-stressstoornis, bij hem vastgesteld. Over zijn ervaringen maakte hij samen met zijn band 7even Bridges een indrukwekkende muziektheatervoorstelling. De voorstelling is op woensdag 5 februari te zien in de Stadsgehoorzaal.

In de zomer van 2007 werd Erik Krikke uitgezonden naar Kandahar, Afghanistan om daar als operatieassistent te werken in het NAVO-ziekenhuis. Na terugkomst in Nederland bleken de ervaringen van Krikke te heftig om goed te verwerken en werd er PTSS bij hem vastgesteld. Krikke schreef er openhartig over in zijn boek Operatie Geslaagd; een puur verhaal over de hulpverlener die zelf slachtoffer werd. Krikke ging vol zelfvertrouwen naar het oorlogsgebied, maar hij kwam met vele onzichtbare verwondingen terug. Hij raakte in een isolement en langzaam brak hij af tot hij op het punt kwam waarop zelfmoord de enige uitweg leek te zijn. Als vader, veteraan, medicus, maar bovenal als mens vertelt hij hoe hij de strijd is aangegaan met zijn herinneringen en met zichzelf en hoe hij inmiddels weer middenin het leven staat.

Erik Krikke is naast schrijver ook bandlid van de band 7even Bridges. In de muzikale theatervoorstelling Operatie Geslaagd slaat Krikke op ingenieuze wijze een brug tussen het verhaal van het boek en de eigen muziek van de band. Het is een voorstelling vol indrukwekkende verhalen, omlijst met wereldberoemde en eigen geschreven songs. De voorstelling heeft al vele bezoekers geraakt en geïnspireerd.

Nederland is gastland voor de internationale Invictus Games 2020, een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde en (ex) militairen. Het nummer Invincible van 7even Bridges is verkozen tot het officiële lijflied van het Dutch Invictus Games Team.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*