Nabeschouwing DOS – Vroomshoopse boys 9 maart 2019

Matig pot voetbal levert optimaal resultaat op.
Net als een maand geleden tegen Be Quick’28 maakte de harde wind goed voetbal onmogelijk. Een ander parallel was de uitslag. Ook toen won DOS in een spannende wedstrijd met 2-1. Best was het niet, maar wat telt zijn uiteindelijk de drie punten.

Openingsfase voor DOS
De eerste dertig minuten was DOS de bovenliggende partij. De eerste mogelijkheid was een schot van Maurice Vespignani, na goed voorbereidend werk van Twan Knul. De pegel van Maurice ging recht op keeper René Kok af en kon zo relatief eenvoudig gepareerd worden. In de 22e minuut wist Raymon Beuling met enkele fraaie passeeracties de zestien binnen te dringen over rechts. Zijn schot werd door Kok tot corner verwerkt. Nog geen minuut later een corner van de andere kant, die genomen werd door Frank Jansen. De bal werd bij de eerste paal scherp voor geslingerd en perfect in de verre hoek binnengekopt door Raymon. Niet veel later had Twan nog een grote kans om de voorsprong te vergroten. Zijn schot in de verre hoek werd door Kok met een uiterste krachtsinspanning met zijn voet ongedaan gemaakt.

Druk Vroomshoopse Boys
Daarna voerde het elftal van Karlo Meppelink de druk op en dit leidde al vrijwel direct tot een goal. Ook nu stond een corner aan de basis. De Jong wist het hoofd van Jos Hutten te vinden en hij torende boven iedereen uit. Met een prima timing scoorde hij de gelijkmaker. De ‘boys’ waren vanaf dat moment tot de rust de betere ploeg. DOS ging te ver achteruit lopen en speelde zo de gasten in de kaart. Tot uitgespeelde mogelijkheden kwam het echter niet.

Na de theepauze kwam Vroomshoopse Boys beter uit de kleedkamer. Met enkele afstandsschoten probeerde men het doel van Kevin onder vuur te nemen, maar de Kamper goalie bleef eenvoudig overeind. De wind maakte het tot een gure middag en het spel werd er absoluut niet beter van. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen, maar dit is onder leiding van Edwin Kwakkel en Marcel Post in nog geen enkele competitiewedstrijd gebeurd.

Matchwinnaar Twan
En dat gebeurde deze middag dus uiteindelijk ook niet. In de 79e minuut kwam Twan op de rand van de vijandelijke zestien in balbezit. Hij draaide fraai bij zijn directe tegenstander weg en snelde richting achterlijn. De behendige spits moest een keuze maken: schieten of de bal voorgeven. Hij koos voor het laatste. De bal belandde tegen de benen van verdediger Andjin van Veen en rolde zo over de doellijn. Een treffer die door de meeste aanwezigen en ook door de prima leidende scheidsrechter Hulsmeijers uit Oldenzaal op het conto van Twan werd bijgeschreven. Deze treffer was meteen het laatste wapenfeit van deze middag. Qua spel een wedstrijd om snel te vergeten, maar het resultaat zal iedereen misschien nog lang bij blijven. Vroomshoopse Boys omdat ze eigenlijk wel recht hadden op één punt en daarmee nog een kleine rol van betekenis bleven spelen om de bovenste plaatsen. En DOS omdat het met deze belangrijke zege wellicht een kleine voorschot neemt op het kampioenschap.

Doordat de belangrijkste concurrent WVF met 2-0 verloor bij IJVV is de voorsprong op de ranglijst vergroot tot 9 punten. Sparta Enschede won wel (0-3 tegen Hulzense Boys) en staat nu tweede met 7 punten achterstand.

Volgende week staat opnieuw een cruciale partij op de wedstrijdkalender. Dan spelen de geelzwarten een uitwedstrijd tegen WVF. De ploeg uit Westenholte moet dan absoluut winnen om nog een kans te maken om kampioen te worden. DOS zal er natuurlijk alles aan doen om de punten mee te nemen naar Kampen.

Eindstand: 2-1
Ruststand: 1-1

Opstelling DOS: Kevin Dijkstra, Maurice Vespignani, Martijn Barneveld, Christian van der Worp , Wim Snippe, Erik Rotman, Mark Westerhof, Raymon Beuling (89e Cris Westerkamp), Allan Bakker (90e Bas Adema), Frank Jansen (82e Christian Riemens), Twan Knul.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*