Nationale titels voor de Skonenvaarders

Zondag stond voor 2 Skonenvaarders de Rottemeren Marathon op het programma. Een wedstrijd over 20 km waar alleen 2 persoons boten aan deelnemen. Deze wedstrijd waarbij tevens om het Nederlandse Kampioenschap wordt gestreden kent elk jaar ook een sterke deelnemersveld uit België en Duitsland.

Voor Albart Flier een perfecte manier om zich voor te bereiden voor WK marathon aan het einde van deze maand. Hij en zijn partner Yuri Aarnoudse voeren sterk bij de heren senioren aan de kop met Belgische boot uit Neerpelt. In een sterke en zeer snelle eindstrijd moesten zij de Belgen voor zich laten. Maar met een gemiddelde snelheid van bijna 14,5 km/u laten zij de rest van het veld ver achter zich en mogen zij zich met recht Nederlands Kampioen noemen!


Tien minuten later starten de heren masters en de dames. Bij de masters (>34jr) is Chris Hellendoorn met Pier Siersma (A’dam) die direct zich in de kopgroep melden. Ook hier zijn zij de enige NL boot tussen 2 Duitse en 1 Belgische boot. Vooral de Duitse heren maakte er een tactische wedstrijd van met veel tempo wisselingen. Uiteindelijk waren de Skonenvaarder en Vikinger de snelsten in de eindstrijd en daarmee ook met ruime afstand de snelsten van Nederland.

De foto’s zijn gemaakt door Margriet Kuyper.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*