Draagvlak voor natuur en ontmoeting in Stadspark

StadsparkbrugDe Stadsparkbijeenkomst van donderdag 24 november was een groot succes. Na ruim een jaar wachten op de gemeente konden eindelijk forse stappen worden gezet. De ruim 70 aanwezigen stonden op de bres voor vooral een groener stadspark. Als het aan de betrokken organisaties en bewoners ligt, gaat het park op slot voor auto’s en komt er dus ook geen nieuw evenemententerrein op de locatie van het oude zwembad. De organisaties rondom de kinderboerderij worden bereikbaar via een nieuw inrit bij ’t Ukien.

Het door de gemeente nog in 2013 in het bestemmingsplan opgenomen campusmodel kan op weinig enthousiasme rekenen: bestaande groenpartijen mogen niet ten koste gaan van zichtlijnen en de nieuwe inrichting moet nadrukkelijk rekening houden met een zo groot mogelijk biodiversiteit. De draagvlak voor het voedselbos in bijna totaal: het is niet meer de vraag óf deze er komt, maar wanneer.

Opvallend is ook de grote wens voor meer reuring: de meerderheid wil dat gemeente en ondernemers op zoek gaan naar de mogelijkheden voor een theehuis. Zwemmen en duiken moet een plek krijgen óf bij het nieuwe zwembad óf door hergebruik van het torentje van het oude zwembad. Hiermee hebben Deltasteur en de Oester een uitzonderingspositie verworven: voor nieuwe verenigingen lijkt in het park geen ruimte meer te zijn.

Betrokkenen willen meer faciliteiten voor sport, spel en ontmoeting. Er is veel waardering voor het cultuurpark van Zocher, maar zelfs hier mogen kleinschalige faciliteiten toegevoegd worden: denk aan bewegingstoestellen, een zandbak, groot schaakbord of een jeu de boule baan. Tenslotte is ook de Flevoweg die door het park loopt genoemd als kans om het park meer één geheel te maken: als nieuwe ontsluiting of door middel van een andere inrichting waardoor het Hertenkamp meer onderdeel van het park gaat uitmaken.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673