Neal van de Kamer brengt judofeest naar IJsselmuiden en Kampen

Neal van de Kamer
Foto: www.nealvandekamer.nl

Op woensdag 20 mei en vrijdag 22 mei komt Neal van de Kamer naar IJsselmuiden en Kampen. Hij verzorgt acht grote clinics voor de ruim 1400 basisschoolleerlingen die in de afgelopen weken hebben deelgenomen aan Schooljudo in de gemeente Kampen. Neal is viervoudig Nederlands kampioen judo en winnaar van onder andere de World Cup Tallinn.

Waarde(n)vol stoeien
Maar liefst 21 scholen in IJsselmuiden en Kampen hebben deelgenomen aan het speciale lesprogramma van Schooljudo. Zes weken lang werden de gymlessen verzorgd door een lokale ‘Schooljudo Entertrainer’. Het project wordt op 20 en 22 mei afgerond met een aantal grote clinics. Sportwethouder Geert Meijering: “De ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken bij de clinics, zodat zij inzicht krijgen in de meerwaarde van judo. Ook ik ben erg benieuwd wat de kinderen in de afgelopen weken hebben geleerd. Daarom kom ik op 20 mei een kijkje nemen. En uiteraard stap ik zelf ook de judomat op.”

Clinics
Op woensdag 20 mei vinden er drie clinics plaats tussen 9.00 en 12.00 uur in sporthal de Oosterholthoeve in IJsselmuiden. Sportwethouder Geert Meijering brengt deze ochtend een bezoek aan de clinics en gaat samen met de kinderen de judomat op. Op vrijdag 22 mei vinden er vijf clinics plaats tussen 9.00 en 15.15 uur in sporthal de Reeve in Kampen. Na de clinics hebben leerlingen de gelegenheid om nog eens zes gratis lessen te volgen bij de lokale judoaanbieders: Budosporten Jetze van Dijk, SFC Kampen en sportcentrum Sonnenberch in IJsselmuiden.

Landelijk initiatief
Schooljudo is een landelijk initiatief, bedoeld om de meerwaarde van judo voor de motorische en sociale ontwikkeling van kinderen te laten zien. Waarden als respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en plezier komen allemaal aan bod. Het specifieke lesprogramma is samengesteld door valpedagoog Yos Lotens, wereldkampioen judo Ruben Houkes en kindertherapeuten van de Stichting Aandacht voor Pesten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*