woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsNetwerkbijeenkomst: Stadslandbouw Leeft in en rond Kampen!

Netwerkbijeenkomst: Stadslandbouw Leeft in en rond Kampen!

-

Lokale initiatieven en voorbeelden van Stadslandbouw schieten als paddenstoelen uit de Kamper grond. Daarom is de tijd rijp voor een Netwerkbijeenkomst over stadslandbouw en een lokaal voedselnetwerk voor alle inwoners en belangstellenden uit de gemeente Kampen en omstreken. Meer onderlinge samenwerking, nieuwe ideeën en inspiratie kunnen hier vorm krijgen.

De Seniorentuinen bij kinderboerderij Cantecleer, de 70 geplante fruitbomen bij De Stormgieter, een bramenmuur in woonwijk Bregittenkwartier. En dan zijn er nog de vele lokale bedrijven zoals Erf 1, Bakkerij Vermeij en Boerderij Winkel Vahl die zich helemaal toeleggen op de productie en verkoop van puur, lokaal voedsel. Stadslandbouw heeft een voedingsbodem in Kampen gevonden!

En nu dus een Netwerkbijeenkomst Stadslandbouw. Gastheer Jasper Tiemens gaat samen met de deelnemers op zoek naar nieuwe onderlinge verbindingen, inspiratie en initiatieven. De netwerkbijeenkomst is een initiatief van platform Eetbaar Kampen, waar onder andere een denktank en werkgroepen voor actief zijn. Eetbaar Kampen heeft zich tot doel gesteld om Stadslandbouw in en om Kampen naar een hoger plan te tillen. Vorig jaar is er in het gemeentehuis van Kampen al een goed bezochte bijeenkomst over Stadslandbouw georganiseerd. Nu is het tijd voor de  volgende stap. Daar is lokale hulp en steun voor nodig. Door samen te bouwen aan een voedselnetwerk, concrete ideeën hiervoor te inventariseren en uit te werken kan er tijdens de Netwerkbijeenkomst een nieuwe stap worden gezet naar een duurzame, sociale toekomst van Kampen en omstreken.

Dus of je nou (groene) ondernemer of stadstuinder bent, bezorgd over voedselkwaliteit, de lokale economie wilt steunen of een groene leefomgeving wilt bevorderen; Iedere geïnteresseerde is van harte welkom op maandag 24 februari vanaf 20:00 uur in Kinderboerderij Cantecleer. Eetbaar Kampen kijkt uit naar een inspirerende en constructieve ontmoeting!

poster stadslandbouw

 

stadsstuinderij2

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen