woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsNieke Jansen opnieuw lijsttrekker GroenLinks

Nieke Jansen opnieuw lijsttrekker GroenLinks

-

 

Lijst GroenLinks herkenbaar en uitgesproken

Kampen – GroenLinks Kampen gaat met herkenbare kandidaten de verkiezingen van maart 2014 in. Huidige fractievoorzitter Nieke Jansen is op 10 december door de leden van de partij gekozen tot lijsttrekker. Samen met Niels Jeurink, Edwin Burgman en Annemarie Ponte wil zij een sterke en uitgesproken fractie gaan vormen in de nieuwe gemeenteraad.

IMG_3708

Kampioen op groen en duidelijk op sociaal.

Dat is waar de kandidaten van GroenLinks Kampen voor staan. Dat is ook het uitgangspunt van het verkiezingsprogramma dat de leden van GroenLinks Kampen op 10 december vaststelden.

GroenLinks komt voor de dag met kandidaten die samen een mix van ervaring en vernieuwing vormen.
Lijsttrekker Nieke Jansen is theologe en werkt in het beroepsonderwijs. Zij maakt zich sterk voor eerlijke kansen voor iedereen en voor een groene en gezonde leefomgeving. “Ieder mens telt mee bij GroenLinks.”

Haar eerste aandacht ligt bij de veranderingen in het sociale domein. Zij heeft in deze raadsperiode laten zien dat ze de idealen van GroenLinks kan vertalen naar praktische politiek. “Ik zie met zorg hoe de druk op mantelzorgers en vrijwilligers steeds groter wordt. Uit bezuinigingsoverwegingen komen steeds meer taken bij hen terecht. Wat iemand doet uit liefde en verbondenheid wordt dan een plicht. Zo haal je het hart uit de inzet van mantelzorgers en vrijwilligers.”

Niels Jeurink, nummer 2 op de lijst, zet zich in voor natuur en landschap in de gemeente Kampen en daarbuiten. Hij maakt anderen enthousiast voor openbaar vervoer en fietsen en wil in de gemeenteraad duurzaamheid en dierenwelzijn op de kaart zetten. Ecoloog Jeurink gaat voor behoud van het groene gebied over de Zwartendijk en vindt woningbouw op die plek volstrekt onnodig. Zijn motivatie voor GroenLinks: “Ik wil beschermen wat zichzelf niet kan beschermen.”

Edwin Burgman, binnenstadbewoner, staat op 3 voor GroenLinks. Een jonge kandidaat en toch al gepokt en gemazeld in de plaatselijke wereld van welzijn, zorg en cultuur. Hij weet als jongerenwerker wat er speelt bij de Kamper jeugd. Werk en woonruimte voor jongeren zijn speerpunten voor hem. Edwin vindt dat de jongere generaties beter vertegenwoordigd moeten zijn in de raad.

Op 4 staat Annemarie Ponte, inwoner van Brunnepe. In haar omgeving ziet zij wat werkloosheid en armoede doet met mensen. “Het is belangrijk dat kinderen kansen krijgen om te leren, te sporten, te dromen over hun toekomst.” Goed onderwijs en het voorkomen van voortijdig schoolverlaten staat daarom hoog op haar actielijst. Daarnaast is werk belangrijk. “We moeten toe naar duurzame werkgelegenheid; minder kortdurende contracten, geen vage constructies met ZZP-ers.

IJsselmuidenaar Wijnand Medendorp is pleitbezorger van praktische duurzaamheid; zonnepanelen, energiezuinige verlichting. Hij zoekt een betere balans tussen mens en natuur en een beter sociaal evenwicht. “Laten we werken aan sociaal ondernemen. Alleen winst maken is niet de oplossing van de toekomst.” Medendorp staat op plek 5.

Op plek 6 volgt Irma van der Sloot. Omdat haar nieuwe baan slecht te verenigen is met een plek in de raad stopt zij met het raadswerk en staat op een opvolgingsplaats.

Op 7 staat Wim Rill. Na twee raadsperiodes met stevige inzet voor duurzaamheid, de binnenstad en behoud van erfgoed maakt hij ruimte voor nieuwe kandidaten. Op 8 staat Ilja Alberts. Opkomen voor mensen, jong of oud, arm of rijk, religieus of niet religieus, bracht haar bij GroenLinks. Zij studeerde aan de Kunstacademie en heeft een warm hart voor cultuur en alles wat daarmee samenhangt.

Op plek 9 staat Mara Breunesse, architect en hogeschooldocent, die met haar inbreng in het Bovenhavenproject liet zien hoe wonen duurzamer en aantrekkelijker kan worden. Bart Zeven, de man van de Zwartendijk die om gezondheidsredenen de raad moest verlaten in september 2013, sluit de top tien.
GroenLinks is met deze lijst klaar voor de verkiezingen van 2014. Nieke Jansen: “GroenLinks is kampioen op groen en duidelijk op sociaal. Dat laten we zien in deze raad, dat gaan we minstens zo sterk doorzetten.”

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen