woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomePolitiekNiels Jeurink verkozen als Statenlid

Niels Jeurink verkozen als Statenlid

-

GroenLinks Kampen is erg blij met de verkiezing van ‘haar’ fractielid Niels Jeurink als Statenlid in de provincie Overijssel. De campagne die GroenLinks voor de verkiezingen heeft gevoerd was heel succesvol. In Kampen stemden maar liefst 1.882 mensen op GroenLinks. Van hen kleurden 661 mensen het hokje van Niels rood. In de hele provincie waren dat er 917. Het is de eerste keer sinds de oprichting van GroenLinks dat een GroenLinkser uit Kampen lid wordt van de Provinciale Staten.

Niels Jeurink was acht jaar raadslid voor GroenLinks Kampen. Ruimte, natuur en duurzaamheid waren zijn aandachtsgebieden. Hij zette zich bijvoorbeeld in voor het Groene Hart, voor meer betaalbare woningen en voor het autovrijer maken van de binnenstad. Zijn oversteek naar de provincie was niet direct een gelopen race. Niels Jeurink: “GroenLinks haalde vier zetels en ik stond op plek 5. Eén van de kandidaten moest zich helaas om gezondheidsredenen terugtrekken. Daardoor schoof ik een plek op en word ik Statenlid. Ik ben heel blij dat ik nu in de provincie aan de slag kan met de grote vraagstukken op het gebied van natuur, landbouw, ruimte en energie.”

De benoeming van de statenleden is woensdag 29 maart vanaf 14.30 uur in het provinciehuis in Zwolle. Belangstellenden kunnen de openbare bijeenkomst bijwonen.

“ Duurzaamheid wil ik dichter bij mensen brengen. ”

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen