Nieuw Kamper Cultuurfonds zoekt samenwerkingspartners

Kampen klein smal

Vernieuwende en onderscheidende cultuurprojecten in Kampen van de grond krijgen, dat is het doel van het Cultuurfonds Kampen in oprichting.

De Cultuurnota 2014-2017 getiteld ‘Kampen kleurt samen cultuur’ bevat denkrichtingen voor het fonds, dat naar verwachting per 1 februari 2015 van start zal gaan. Inmiddels is een voorbereidingsgroep druk doende om het fonds nader vorm te geven. Om de doelstellingen van het Cultuurfonds Kampen te kunnen realiseren, zijn samenwerkingspartners nodig.

Gezamenlijk gedragen initiatief

Het credo van de nieuwe Cultuurnota ‘Kampen kleurt samen cultuur’ geldt ook voor de invulling van het Cultuurfonds Kampen in oprichting. De bedoeling is namelijk, dat het Cultuurfonds een gezamenlijk gedragen initiatief wordt van het bedrijfsleven, de gemeente, particulieren en andere fondsen. De gemeente Kampen vult het Cultuurfonds in eerste instantie met een startbedrag, maar rekent daarnaast ook op een financiële bijdrage van andere partijen. Er is inmiddels samenwerking gezocht met het Prins Bernhard Cultuurfonds, met als doel de opzet van een lokaal Cultuurfonds voor Kampen.

Partners gevraagd

Het Cultuurfonds Kampen zoekt lokale partners die het fonds met financiële middelen willen vullen. Dit kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren of andere fondsen. Financieel bijdragen aan het fonds kan bijvoorbeeld in de vorm van sponsoring, een donatie of gift. Ook zijn mensen nodig die mee willen werken aan de verdere uitwerking van het fonds. Denk hierbij aan ambassadeurschap, de begeleiding van projectaanvragen of fondswerving.
Wilt u er aan meewerken om het nieuwe Cultuurfonds Kampen tot een succes te maken of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met cultuurmakelaar Renée Nieuwenstein via telefoonnummer 06-51 51 58 97 of door een e-mail te sturen naar info@bureauviceversa.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*