zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsNieuw kerkgenootschap in Kampen

Nieuw kerkgenootschap in Kampen

-

Sozo Mission nu kerk

KAMPEN – Sozo Mission heeft zich op vrijdag 14 februari ingeschreven als kerkgenootschap en haar statuten vastgelegd. Daarmee krijgt de zendingsbeweging na tien jaar pionierswerk – naast alle andere kerken die Kampen al rijk – is de officiële status van internationale kerk.

In Kampen zijn al veel kerken, maar er is toch behoefte aan de samenkomsten van Sozo Mission. “Die zijn vooral bedoeld voor onze buitenlandse inwoners, want zij begrijpen de Nederlandstalige kerkdiensten vaak niet goed qua taal en cultuur”, zegt voorganger Jeroen Kanis. “Daarom zijn wij jaren geleden begonnen met Sozo Mission. Inmiddels, voelen steeds meer Nederlanders zich bij ons thuis. Ook hebben verschillende Kamper kerken ons de afgelopen jaren gesteund door bijvoorbeeld hun kerkzaal beschikbaar te stellen.”

Dat de inschrijving plaatsvond op Valentijnsdag is een leuke bijkomstigheid: “Wij willen Gods liefde voor de wereld delen met de mensen om ons heen.
Het pastorale team van Sozo Mission bestaat naast oprichter Jeroen Kanis uit Nestor Tsala (Togo) en Alvaro Yáñez (Chili). Tsala is ook zendeling bij Jeugd met een Opdracht en Yañez bij Operatie Mobilisatie. De samenkomsten zijn iedere zondag in de aula van het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat 1.
De ondertekening van de statuten van Sozo Mission vond plaats met notaris Hil Herwijer van Linden Notarissen aan de Meeuwenweg 17.

SOZO Mission - statuten1Foto: v.l.n.r. voorgangers Jeroen Kanis, Alvaro Yáñez Vergara, Nestor Tsala en notaris Hil Herwijer.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen