Nieuw op de Oudestraat: het Gilden Kwartier en de Bibliotheek’

Gilden Kwartier

Woensdag 18 mei opent de nieuwe Bibliotheek in De Stadskazerne. Dit is ook de dag dat de Oudestraat specialisten de nieuwe naam bekend maken. Vanaf deze dag zal het benedenstroomse deel voortaan het Gilden Kwartier heten.

Een naam die terug voert naar de vroegere gilden, hetgeen staat voor kwaliteit van het werk en/of diensten. Het Gilden Kwartier herbergt nog steeds een grote variëteit van ambachten zo zijn er o.a. een ambachtelijke bakker, ambachtelijke chocolaterie, schoenmaker, coiffeurs, slagerij en nog veel meer.

Om de opening van de Bibliotheek en de nieuwe naam te vieren zullen van 18 mei tot 21 mei verschillende activiteiten plaats vinden. Zo hebben alle ondernemers een kratje met zogenaamde zwerfboeken staan. Dit is een boek dat van plek naar plek zwerft. Iedereen die een zwerfboek pakt, mag het lezen maar niet houden! Het is de bedoeling dat je het na lezing ergens achterlaat voor een andere lezer. Een zwerfboek is dus een tijdelijk cadeautje.

Daarnaast kan het winkelend publiek met een aankoopbewijs van de deelnemende winkeliers (herkenbaar aan het kratje met boeken bij de deur) gedateerd 18 mei 2016, met korting lid worden van de bibliotheek.

Ter afsluiting van de week zullen zaterdag 21 mei diverse verhalenvertellers aanwezig op verschillende plekken in het Gilden Kwartier. Zij lezen verhalen voor uit de boeken die zie vinden of verhalen over de rijke historie van Kampen. Een van de verhalenvertellers zal zelfs al lopend onder de gele paraplu haar verhaal doen. Theo Mahler van Souq & Smoek: ‘U bent van harte welkom in ons Gilden Kwartier ontdek ons, de boeken en de vertellers…’