zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeRegioNieuw Operationeel Uniform voor Brandweer in IJsselland

Nieuw Operationeel Uniform voor Brandweer in IJsselland

-

De brandweermedewerkers in de regio IJsselland hebben onlangs hun traditionele kazernekleding verruild voor een eigentijds operationeel uniform. Dit herkenbare blauw met rode tenue is op nationaal niveau ontwikkeld en biedt niet alleen een frisse uitstraling, maar ook meer flexibiliteit in inzet.

In tegenstelling tot het oude uniform mogen de brandweerprofessionals het nieuwe uniform nu ook dragen bij laag-risicotaken, zoals dienstverlening, liftopsluitingen en reanimaties. Het uniform, ontworpen met aandacht voor draagcomfort en pasvorm, wordt alom geprezen door collega’s.

Projectleider Sander Brons deelt enthousiast: “De eerste reacties zijn heel positief. Het uniform heeft niet alleen een moderne uitstraling, maar biedt ook een uitstekende pasvorm in vergelijking met het oude tenue. De mogelijkheid om laag-risicotaken uit te voeren wordt als een waardevol voordeel gezien.”

Het nieuwe uniform vervangt de verouderde kazernekleding, die een tweede leven kan krijgen bij Defensie of anders gerecycled wordt.

Met deze uniformwijziging streeft de brandweer naar meer eenheid. Verschillende veiligheidsregio’s gingen IJsselland al voor, en de gefaseerde levering van de kleding aan alle regio’s draagt bij aan een consistente landelijke uitstraling. Deze uniformiteit in huisstijl zorgt ervoor dat de brandweer direct herkenbaar is voor zowel burgers als collega-hulpverleners. De landelijke huisstijl omvat diverse onderdelen, waaronder het bluspak en het operationeel uniform, waarmee de brandweer als één geheel naar buiten treedt.

Gerelateerde berichten

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen