Nieuw ouderinitiatief van ‘t Meerrijk wordt beloond!

Meerrijk - Rabo Stimuleringsfonds.

 

Door Hilde Scholten

 

Obs Het Meerrijk in Kampen mag zich gelukkig prijzen met een gift van € 2750,- uit het Rabo Stimuleringsfonds. Het Fonds is aangeschreven om een mobiele keuken aan te kunnen schaffen, waarin binnen en buiten gewerkt kan worden.

Op Het Meerrijk wordt veel aandacht besteed aan bakken en koken, omdat het op een aantrekkelijke manier garant staat voor het leren kennen van producten. Zo maken kinderen kennis met de wereldkeuken, leren ze hoeveel suiker er in gevulde koeken zit en ervaren ze dat zelfgemaakte tomatensoep heel lekker kan zijn, zelfs als je niet van tomaten houdt. Ook wordt ze de basisvaardigheden van veilig, milieubewust en schoon werken aangeleerd. Dit alles gebeurt in wekelijkse workshops, die gegeven worden door een enthousiaste vader en kok.

Door het succes van de workshops, en een groeiend aantal leerlingen, schreeuwen het tweepits gasstel en de kleine oven om uitbreiding. Daarom besloot een groepje ouders, die zich inzet om de ouderparticipatie op school te bevorderen, het Stimuleringsfonds van de Rabobank te benaderen. De commissieleden van het Fonds reageerden positief op de aanvraag en reikten onlangs op de Rabo Fietsdag de cheque uit met daarop het mooie bedrag.

De Ouderparticipatiegroep van Het Meerrijk hoopt de nieuwe keuken op korte termijn in gebruik te laten nemen door de kinderen, maar ook door hun ouders/verzorgers en opa’s en oma’s. ‘Want samen koken en bakken is niet alleen leerzaam, maar ook heel leuk, lekker en gezellig’, aldus een van de initiatiefnemers. Het Meerrijk en Ouderparticipatie zijn al eerder een goede combinatie gebleken. De afgekeurde speeltuin voor de jongste groepen, werd door inspanningen van ouders, omgetoverd tot een prachtige Natuurspeeltuin, ouders van nieuwe leerlingen op school kunnen elkaar, de klas en de stad Kampen beter leren kennen door speciaal voor hen samengestelde ochtendprogramma’s, een moeder verzorgt de omvangrijke Zwerfboekenkast, een andere moeder geeft wekelijks met veel enthousiasme twee MamaZumbalessen, en een ouderpaar sponsorde een pannakooi.