Nieuwe Bibliotheek trekt veel publiek

De nieuwe Bibliotheek heeft al veel nieuwsgierige bezoekers verwelkomd. De reacties zijn positief. ‘We hebben er hard voor gewerkt en dan is er niks fijner dan dat bezoekers het resultaat waarderen’, vertelt Alie Rijpma.

De collectie komt goed tot zijn recht. Van veel boeken is de voorkant van het omslag te zien, waardoor je getriggerd wordt om een boek te pakken, die je anders misschien over het hoofd zou zien.

‘Dit pand biedt veel meer mogelijkheden dan de Kennedylaan. Zo kunnen we hier veel beter activiteiten organiseren. Ook kijken we uit naar de komst van de andere instellingen. Het pand gaat dan nog meer leven. De samenwerking zorgt voor kruisbestuiving.’

Kampenaren weten het leescafé op de eerste verdieping al te vinden om even te pauzeren tijdens het winkelen of voor een zakelijke afspraak. Koffie Genot schenkt hier koffie en bijvoorbeeld witte chocolademelk. Ook voor iets lekkers erbij is de bezoeker hier op de juiste plek.

Leegverkoop Kennedylaan

Nog één keer is er de mogelijkheid om afscheid te nemen van het voormalige Bibliotheekgebouw aan de Kennedylaan. Op zaterdag 28 mei van 10:00 tot 15:00 uur organiseert de Bibliotheek Kampen een leegverkoop. Stoelen, kasten, lampen; alles is te koop. De spullen kunnen alleen contant betaald worden en moeten zelf gedemonteerd en vervoerd worden. Op maandag 30 mei is er een extra mogelijkheid om grote spullen op te halen tussen 17:00 en 21:00 uur.

Meer informatie: bibliotheekkampen.nl