Nieuwe exploitant Oosterholthoeve in IJsselmuiden

Kampen

De gemeente Kampen heeft een overeenkomst gesloten met Stichting Multitudine voor de exploitatie van de horecafunctie in sporthal De Oosterholthoeve in IJsselmuiden. Stichting Multitudine is opgericht op initiatief van gymnastiekvereniging IJGV ’38 uit IJsselmuiden. De huurovereenkomst geldt met ingang van 1 februari 2015.

De vorige exploitant beëindigde de huur van het horecadeel per 1 augustus 2014. In de tussenliggende periode nam de exploitant van sportcafé De Reeve de horeca-activiteiten in de Oosterholthoeve deels waar. De gemeente heeft diverse stappen gezet om een nieuwe exploitant te vinden, waaronder overleg met gymnastiekvereniging IJGV ’38. Zij hebben besloten de exploitatie op zich te nemen en hebben hiervoor Stichting Multitudine opgericht.

Wethouder Geert Meijering: “Het is goed om te zien dat een maatschappelijk betrokken vereniging als IJGV de exploitatie nu oppakt. Verenigingen krijgen steeds meer eigen verantwoordelijkheid. Voor IJGV is dit initiatief een mooie kans om extra inkomsten voor de vereniging te genereren.”

Voor de personele bezetting zoekt Stichting Multitudine de samenwerking met IMpact. De horecagelegenheid is geopend als de sporthal in gebruik is voor sportieve of maatschappelijke activiteiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*