Nieuwe fietsroute Rondje Zwartewater

Wethouder Visserman opent Rondje ZwartewaterIn samenwerking met de toeristische kernen in Gemeente Zwartewaterland heeft IJsseldelta Marketing een nieuwe fietsroute ontwikkeld: Rondje Zwartewater. Op woensdag 24 juni werd de route officieel geopend door wethouder Visserman bij het Olde Staduus in Genemuiden.

Waterwerken
Het Zwarte water is omgeven door allerlei verschillende water(kunst)werken: sluizen, gemalen en waterkeringen. Deze fietsroute neemt u mee o.a. langs verschillende oude en nieuwe waterwerken. Zo krijgt u een beeld van de taken van deze waterwerken: veilige dijken, droge voeten en schoon (oppervlakte)water. Stap even van uw fiets bij een gemaal of sluis en lees daar meer informatie over het water‘kunst’werk. Verder zijn er vele verschillende bezienswaardigheden beschreven waar u af kunt stappen in en rond de plaatsen Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis.

De fietsers krijgen zo een totaalbeleving van het Zwarte Water. De fietsroute is uitgewerkt in een handzame flyer – verkrijgbaar bij o.a. de Tourist Info Punten – en de route is ook digitaal beschikbaar. Heeft u belangstelling voor de route? Neem dan een kijkje op www.ontdekdeijsseldelta.nl/fietsen waar u deze route en andere routes gratis kunt downloaden.

De route is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Landschap IJsseldelta en is tot stand gekomen met medewerking van het Toeristisch Platform Zwartewaterland.

Ontdek jouw IJsseldelta, Nederland in het klein
Ontdek onze toeristische regio IJsseldelta en de Hanzesteden Zwolle en Hasselt. Je loopt zo van de haven het historische centrum in. Geniet van onze eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta. Het Nationaal Landschap IJsseldelta maakt onderdeel uit van de toeristische regio IJsseldelta. De provincie Overijssel zet zich samen met IJsseldelta Marketing en de gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland in om meer toeristen te trekken en economische groei te stimuleren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*