Nieuwe gesprekken over toekomst van de maandagmarkt

In de raadsvergadering van juli vroeg GroenLinks met een motie aan het college om te komen met scenario’s om de maandagmarkt een kansrijke toekomst te geven. Aanleiding van die motie waren stijgende marktgelden voor de kooplieden, die al leidde tot terugloop van het aantal kramen. GroenLinks wilde hiermee voorkomen dat de kwaliteit en de diversiteit van de markt verdwijnt.

De motie werd overgenomen door wethouder Geert Meijering. Raadslid Edwin Burgman van GroenLinks, initiatiefnemer voor de motie, is ontzettend blij dat de motie is overgenomen. ”De maandagmarkt is niet alleen een markt. Het is een plek voor ontmoeting, een trekker voor de stad en een plek voor mensen met een kleine beurs. We willen niet dat dat verdwijnt, daar wordt nu aan gewerkt’’, aldus Edwin Burgman. De wethouder zal de scenario’s maken samen met de handelaren. Burgman: “Het is belangrijk dat markthandelaren van de maandagmarkt en de gemeente nu samen om tafel gaan om de opties in kaart te brengen voor een toekomstbestendige maandagmarkt. Dat samenspel moet leiden tot goede scenario’s voor de maandagmarkt.”

De motie werd mede ingediend door PvdA, Gemeente Belang Kampen en Kampen Sociaal en regelde ook dat de marktgelden in ieder geval de komende drie jaar in Kampen niet verder stijgen. Eind dit jaar krijgt de raad een voorstel mbt de uitgewerkte scenario’s voor de maandagmarkt, dat moet leiden tot een kansrijke toekomst van de maandagmarkt.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*