Nieuwe roerganger bij De Woonboot

Stef Ekkel draagt jarig café over aan zijn zus Greetje

Bij de exploitatie van een kroeg komt meer kijken dan je denkt. Daar is Stef Ekkel ook achter gekomen. Hij blijft bovendien in de eerste plaats zanger waarmee hij momenteel erg druk is. Vandaar dat hij café De Woonboot vorige maand overgedragen heeft aan zijn oudste zus. Greetje hielp altijd al mee en zal zich nu op alle taken storten. Bij de familie Ekkel is het café in goede handen en aan activiteiten geen gebrek.

Woonboot GreetjeVandaag, vijf december, is het precies een jaar geleden dat De Woonboot haar deuren opende (zie onderaan). Hierbij wordt niet speciaal stil gestaan al staat wel de opname van Stef’s nieuwste videoclip in het café gepland. Vanaf de dag van opening is Stef bijgestaan door Greetje en huisvriendin Wilma. Hij is volop bezig met de voorbereidingen van zijn tweede grote live concert. Dat staat te gebeuren op 5 maart in de Music Club en rond die tijd wil hij ook graag een nieuw album uit te brengen.

Woonboot bierfustenDe Woonboot kent al diverse vaste gasten. Terwijl uw verslaggever spreekt met Stef en Greetje, zitten er al een paar aan de bar ondanks het vroege tijdstip van twaalf uur ’s middags. Ook verenigingen hebben De Woonboot gevonden. Elke laatste donderdag van de maand is de klaverjasclub te gast en de dartclub oefent in de zaal annex rokersruimte achter het café. Op de meerdere dartborden, die daar hangen, oefent ook een team van De Woonboot zelf. Zij staan op dit moment op de derde plaats in de derde divisie.

Greetje vertelt dat ze het barwerk evenredig verdeelt met Wilma. De pater familias helpt ook nog altijd mee en nam bijvoorbeeld de bar over tijdens de carbidschuttersbijeenkomst (zie onderaan). Zes keer per jaar wordt er live muziek in het café gespeeld. Vaker wil Greetje niet om geen onnodige overlast voor de buurt te veroorzaken. Om die reden sluit ze ook op vrijdag en zaterdag om één uur ’s nachts. Op maandag en woensdag is de kroeg gesloten, op dinsdag open vanaf 17u00 en op de overige dagen is het open van 11u00 tot 23u00. In december is De Woonboot Eerste Kerstdag gesloten, Tweede Kerstdag open vanaf 14u00 en op Derde Kerstdag…. treedt Stef Ekkel op! Van 16u00 tot 20u00 zal hij eindelijk een keer in zijn eigen café optreden. Ondanks zijn drukke werkzaamheden blijft Stef een stamgast van het eerste uur in De Woonboot waar Greetje nu in de stuurhut staat.

Stef & Greetje
Eerdere artikelen over De Woonboot:
Stef Ekkel heet omwonenden café welkom
Brunneper boost door onze Stef
Afspraken voor jaarwisseling in Brunnepe (video)