De Nieuwe Wildernis binnenkort ook in Kampen ?

skonevaarders-levende-rivier-1

 

Door Arjan Kroes

 

Ruben Smit, filmer van “De Nieuwe Wildernis”, heeft 15 november 2016 jl in het Vestzaktheater, een preview gehouden van de film de “Levende Rivier” . Op initiatief van kanovereniging Skonenvaarder  is hij naar Kampen gekomen om zijn nieuwe film “Levende Rivier” zelf toe te lichten: “Ik wil het verhaal vertellen van de rijkdom aan natuur langs de Nederlandse rivieren”.

In Levende Rivier stapt Smit in een kano en vaart hij over de Nederlandse wateren. Hij begint in Lobith, vlakbij de Duitse grens, en vaart kris kras door Nederland richting de Noordzee. Onderweg komt hij de mooiste landschappen tegen in alle seizoenen, maar nog belangrijker, het natuurlijk schoon van Nederland. Hij filmt natuurgebieden en het dierenleven in, op en boven het water. Indrukwekkende vertraagde beelden. Je ziet de zeldzame Rivierrombout uit het water kruipen en veranderen  in een prachtige libel, aalscholvers onder water jagen, padden paren, Galloway runderen in een sneeuwbui op het verlaten eiland Tiengemeten en het nest van de zeearend in de Biesbosch vanaf het vroege voorjaar totdat de volgroeide jongen uitvliegen. De ‘making of” leidt tot grote bewondering van alle aanwezigen.

Een feel-good movie die laat zien dat de natuur in onze Rijndelta zich herstelt en door de hoogwater-veiligheidsmaatregelen alleen maar rijker wordt. Dat gaat ook op voor de uiterwaarden langs de IJssel en het nu in aanleg zijnde Reevediep, aldus onze gastheer.

De avond is gesponsord door “Ruimte voor de rivier IJsseldelta” en alle aanwezige natuurliefhebbers blijven maar met 1 vraag achter: Binnenkort ook een “Nieuwe Wildernis” in Kampen te bewonderen vanaf het water ?


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673