Nieuwjaarsbrunch met verrassing voor LeMKa

Opluchting en blijdschap over aantreden nieuwe voorzitter

De brunch waarmee Stichting LeMKa gisteren het nieuwe jaar inluidde, kreeg een verrassende wending. Voorzitter Yvonne Riemeijer had haar functie al enige tijd vacant staan en tijdens de brunch stond Johan Witteveen op om zich als nieuwe voorzitter te presenteren. De uitstekend verzorgde brunch kreeg daarmee een welkome wending. Mensen die met kanker te maken hebben (gehad) kunnen een thuis blijven vinden bij LeMKa.

LeMKaZoals bij de meeste activiteiten en samenkomsten, zou de nieuwjaarsbrunch plaats vinden in De Riette aan de Noordweg 129. Door een min of meer ontplofte kachel werd op de ijsdag, die het vrijdag 6 januari was, snel alles overgeplaatst naar Het Noorderlicht, verderop aan de Noordweg. Te betreden via de zijdeur want in Brunnepe ”kum je achterumme” volgens één van de aanwezigen. In de keuken werd de brunch voorbereid maar alvorens die te openen, werd er eerst afscheid genomen van Yvonne Riemeijer. Zij heeft drie jaar LeMKa als voorzitster geleid en de stichting meer op de kaart gezet. Met name de brunches en de verwendagen, die LeMKa regelmatig organiseert, waren voor Yvonne hoogtepunten, vertelde ze. Jenny van ’t Ende, één van de gastvrouwen bij LeMKa, bedankte haar met een grote bos bloemen.

Johan WitteveenYvonne vertelde een opvolger gevonden te hebben in Johan Witteveen die vervolgens opstond en zich kort voorstelde. Hij was samen met zijn vrouw gekomen en heeft zelf geen directe ervaring met kanker maar Johan zou het te jammer vinden als LeMKa verdwijnt. Naast zijn werk is Johan fractievoorzitter van de CU in de gemeenteraad maar dat staat volledig los van zijn besluit om LeMKa te gaan leiden. Vervolgens begon de brunch echt en werd er onderwijl gezellig bijgepraat. Over alledaagse zaken maar ook over kanker, waarmee de aanwezigen al dan niet direct mee te maken hebben gehad. Ervaringen werden uitgewisseld evenals nieuwtjes over technieken en methodes. José (55) en Hennie (70) vertelden hoe ze bij LeMKa een warm bad vinden en regelmatig de bijeenkomsten, of activiteiten als knutselen of bloemstukjes maken, bezoeken. Tenslotte werd er nog verzocht om een oproep aan de lezer te doen. Als je iemand tegenkomt, die kanker heeft (gehad), en je weet dat, loop dan niet voor hem of haar weg. Als je niet weet wat te zeggen, zeg dat dan. Of leg bijvoorbeeld een hand op de schouder. Dat kan al genoeg zeggen.

brunchZie ook:
Stichting helpt stichting (donatie in 2015)
Website LeMKa
Facebookpagina


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*