IJskoude primeur op Kampereiland

Schaatsen blijven in het vet dus ijsbaan wordt ijsbad

Samen met Ons Erf heeft IJsclub Wintervreugd gisteravond voor het eerst een Nieuwjaarsduik georganiseerd op Kampereiland. Het wintert niet genoeg om de ijsbaan dicht te krijgen dus werd er onder grote belangstelling een bad in genomen. Kort maar krachtig want ondanks het gebrek aan ijs, voelde het nog altijd ijskoud aan.

Langzaam maar zeker druppelden de deelnemers binnen bij Ontmoetingscentrum Ons Erf op Kampereiland. De badjassen, ijsmutsen en blote benen verraadden waarvoor zich er een bont gezelschap verzamelde voor de bar. Bij gebrek aan ijs had Herwin van Keulen, secretaris van de IJsclub, zijn bestuur voorgesteld om een Nieuwjaarsduik te organiseren. De weilanden tussen de Seveningseweg en de Heultjesweg waren immers toch al een tijdje onder water gezet om bij vorst tot een ijsbaan te worden. Hij kreeg het bestuur van de IJsclub meteen mee, evenals Ben, uitbater van Ons Erf. Samen plaatsten ze een oproep in Erfnummer, het kwartaalblad van Kampereiland. Daarin vertelt Herwin dat hij een jaar geleden al op het idee kwam toen hij las over het initiatief van een Nieuwjaarsduik op andere plaatsen in Oost-Nederland waar de temperaturen te hoog bleven voor ijsvorming en waardoor, erger nog misschien, de Jägermeister bijna overstuur ging.

NieuwjaarsduikRuim 25 dappere Kampereilander nieuwjaarsduikers hadden gehoor gegeven aan de oproep, waaronder Jan-Bernhard met zijn twee dochters en Wessel met zijn twee zonen. Er is inderdaad opvallend veel jeugd aanwezig. ”Die denken niet zo lang na als volwassen en gaan er gewoon voor”, merkte een goed ingepakte man van de organisatie op. Dat is ook de reactie van Alinde (13): ”Gewoon gaan!” Sanne (6) logeert bij een schoolvriendinnetje op Kampereiland maar haar was verteld dat het te koud en te donker is – als ze al kan zwemmen. Echt duiken is überhaupt niet mogelijk in de ondergelopen weides. Met de jeugd voorop stormde klokslag half acht meer vrouwelijk dan mannelijk schoon het water in. De meesten stormden net zo snel er weer uit maar de prestatie was geleverd! Niemand had spijt van de frisse ervaring en ”het leuke alternatief voor een nieuwjaarsreceptie”, zoals Wessel het omschreef. De verhalen kwamen meteen los in Ons Erf waar het een gezellige nazit werd met warme chocomel en natuurlijk een stevige kop snert.

SnertZie ook:
IJsclub Wintervreugd
Zalencentrum Ons Erf


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*