Nieuwkomers zetten zich in bij het Bevrijdingsfestival Overijssel

(Advertorial)

Dertig keer is op de haring geslagen om te proberen hem in de grond te krijgen. Het lijkt wel onmogelijk. Twee vrijwilligers houden de struiken aan de kant zodat een andere vrijwilliger met al haar kracht op de haring kan slaan. Na een tijd hameren zonder voortgang lijkt het een hopeloze situatie. Totdat iemand achter ons zegt: “Misschien zit hij vast in een wortel van de struik?”. En ja hoor, drie centimeter naar rechts en de haring gaat met drie keer goed slaan volledig de grond in. Zo zie je maar weer: samenwerken loont.

Op vrijdag drie mei en zaterdag vier mei hebben cursisten van W en L Opleidingen vrijwilligerswerk verricht bij het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Ze hebben geholpen met de opbouw van het festival door te werken in de logistiek en in het vrijwilligersrestaurant. Er zijn honderden broodjes gesmeerd en veel hekken zijn op hun plek gezet.

W en L Opleidingen is een taalschool in het centrum van Kampen. Vluchtelingen en immigranten komen bij de school om de Nederlandse taal te leren of te verbeteren. W en L Opleidingen is, naast een plek om goed de Nederlandse taal te leren, ook een plek waar mensen met andere culturen kennismaken met Nederlandse gebruiken, tradities, normen en waarden. Daarom vindt W en L Opleidingen het belangrijk om participatie in de Nederlandse samenleving te promoten. Dit doen ze door cursisten aan te moedigen om vrijwilligerswerk te gaan doen en zich hierdoor te begeven onder de Nederlanders. Dit is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van de cursisten. Het is ook een mooie manier om Nederlanders in contact te laten komen met andere culturen zodat deze beter begrepen kunnen worden.

Veel cursisten bij W en L Opleidingen willen graag vrijwilligerswerk doen. Naast hun inburgeringstraject is het fijn voor hen om actief bezig te zijn en zich te kunnen inzetten voor de samenleving. Indien u dit leest en u denkt: ik kan nog wel vrijwilligers gebruiken, dan kunt u contact opnemen met W en L Opleidingen, zodat zij kunnen proberen een goede match te vinden onder de cursisten die het leuk lijken om bij u vrijwilligerswerk te verrichten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*