donderdag, maart 28, 2024

HomeNieuwsNoord Veluwe Boys – S.V.Zalk 1-3

Noord Veluwe Boys – S.V.Zalk 1-3

-

zalkOp zaterdag 25 oktober moest S.V.Zalk uit naar Hattemerbroek voor de lastige uitwedstrijd tegen de plaatselijke Noord Veluwe Boys. Deze ploeg staat met 0 punten uit 6 wedstrijden onderaan. Vooraf is dan vaak de gedachte dat je dan wel over zo’n ploeg heen gaat lopen, maar vaak kom je dan je zelf tegen. Naast de kans van onderschatting is er ook nog het harde tot zeer gemeen spel van deze ploeg, gezien de vele rode kaarten en informatie vanuit de vorige wedstrijden. Zalk miste door blessures 3 spelers en door een schorsing 1 speler. Sv Zalk had zich in de week vooraf goed op deze tegenstander voorbereid. Een snelle balcirculatie met goed positievoetbal was de opdracht om zo onder het gevaar van aanslagen uit te komen. Het gras was hiervoor eigenlijk een beetje te lang, maar toch probeerde Zalk dat vanaf het begin te doen. In de eerste 5 minuten leverde dat al direct twee kansen op, echter Sander Vinke en Simon van Halm wisten deze mogelijkheden niet te benutten. De focus was erg gericht op de aanval en dan kan het wel eens voorkomen dat de aandacht en positie van de verdedigers niet helemaal goed is. Noord Veluwe Boys kreeg dan ook een prima kans door deze onoplettendheid, maar gelukkig voor Zalk ging de bal van dichtbij net naast. Direct daarna was het opnieuw Simon, die na een goed opgezette aanval, de bal vanaf de 16 meter net naast schoot. Eigenlijk was het wachten op het eerste doelpunt van Zalk, zodat de druk wat minder zou worden. Helaas zakte het niveau na een kwartier behoorlijk weg en Noord Veluwe Boys, dat met een aantal spelers van het tweede speelde, rook natuurlijk zijn kans. Zij speelden naar hun mogelijkheden en hanteerden veelal de lange bal. Hun rechtsbuiten, Hendrik Uitslag, was voor de verdediging van Zalk een lastige speler waar ze hun handen vol aan hadden. Door zijn snelheid en behendigheid wist hij aardig was kansjes te creëren. Zalk zou gewaarschuwd moeten zijn, maar op een of andere manier lukte het niet op het spel te maken. Het was alsof een aantal spelers met een zware rugzak op voetbalden, de tweede bal werd niet gewonnen en de individuele duels ook niet. Het was dan ook Noord Veluwe Boys dat het eerste doelpunt maakte. Opnieuw was het Hendrik Uitslag die goed op links doorging. Met zijn snelheid haalde hij de achterlijn. Zijn voorzet werd geblokt en tot corner verwerkt. De genomen corner belandde bij de spits van Noord Veluwe Boys, die geheel vrij de 1 – 0 kon inkoppen. Zalk probeerde hierna direct de draad weer op te pakken en druk op de tegenstander te zetten. Dat resulteerde nog in twee kansen, maar de lat en paal stonden een gelijkmaker in de weg.

In de rust werd Sander Vinke gewisseld voor Jurjen Hofstra, die zijn laatste wedstrijd voor Zalk speelde. Hij gaat voor twee jaar naar Aruba, waar hij werk heeft gevonden. Ook de scheidsrechter werd vervangen, die door een hamstringblessure niet verder kon. Gelukkig was er iemand uit het aanwezige publiek die hiervoor vereiste papieren had, waardoor de wedstrijd verder door kon gaan. Zalk startte wel goed in de tweede helft en zette N.V.B. direct onder druk. Hierdoor kregen zij een paar goede mogelijkheden. Een afstandschot van Simon werd door de keeper goed gepareerd. Noord Veluwe Boys haalde alles uit de kast om het Zalk moeilijk te maken en om de eerste punten binnen te halen. De wedstrijd werd steeds grimmiger, maar vooral ook harder. De krachten bij Noord Veluwe Boys vloeiden langzaam weg en dat probeerden zij te compenseren met hard en gemeen spel. Ook de grensrechter deed nog een duit in het zakje en vlagde alles weg. In de 59ste minuut kreeg Zalk de zoveelste vrije trap, echter nu op de rand van het strafschopgebied. Georgie Huisman liet zich deze kans niet voorbij gaan en schoot de bal in een keer achter de keeper. De 1 – 1 was een feit en nu was het zaak de wedstrijd af te maken. Dat was in het resterende half uur niet eenvoudig. De scheidsrechter moest alle zeilen bij zetten om het in de hand te houden. Zalk kreeg erg veel aanslagen op de ledematen te verwerken. Een van deze aanslagen werd Stephan van Ommen fataal. Hij moest er met een behoorlijke enkelblessure van af en werd vervangen door Gert Jan Klein. Het vervolg van de wedstrijd werd het allemaal niet beter. Zalk probeerde de winst binnen te halen en N.V.B dacht een punt te kunnen binnenslepen. Door toedoen van de grensrechter werden twee doelpunten van Zalk afgekeurd. Onterecht, daar er zeker geen sprake van buitenspel was. Met nog 10 minuten te spelen kreeg een van de spelers van Noord Veluwe Boys een rode kaart na weer een vreselijke aanslag, dit keer op Jurjen Hofstra. In het opstootje daarna zou het exploderen, maar gelukkig kon de scheidsrechter de boel nog sussen. Met kunst en vliegwerk kon Zalk de benen heel houden en dat ging natuurlijk ten koste van het spel. In de 87e minuut was het Gerben Hamer die de bal in de kluts kreeg en van dichtbij kon intikken. De voorsprong voor Zalk was gelukkig een feit. Vlak voor tijd kreeg Zalk nog een strafschop nadat Koen Buikema grof werd neergehaald in het strafschopgebied. Simon van Halm benutte deze mogelijkheid en bepaalde hiermee de eindstand op 1 – 3 in het voordeel van Zalk. De punten zijn hiermee binnen en daar kan Zalk mee verder. Gelukkig heeft het niet meer blessures opgelopen, want het was ronduit schandalig hoe de tegenstander heeft gespeeld.